Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt kakaós-mazsolás kuglóf

Kelt kakaós-mazsolás kuglóf
Kelt kakaós-mazsolás kuglóf
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Limara péksége oldalán találtam a receptet, de módosítottam annyit rajta, hogy kenyérsütőgépben elkészíthetővé tettem. Így is nagyon szép lett. Nem volt kuglófformám, így egy magasabb piteformában készítettem el, melynek magassága 6 cm, átmérője 26 cm.

hozzávalók / 4 adag

  • 150 ml langyos tej
  • 150 g olvasztott vaj
  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 500 g sütemény liszt (vagy sima BL55 liszt)
  • 1 cs szárított élesztő (7 g)
  • 100 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 bio citrom lereszelt héja vagy citromos cukor
  • csipet só
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg mazsola

ajánlat

Reggelire tejjel, kakaóval kiváló. Csokival is be lehet vonni a tetejét. A citromos cukor hipermarketekben kapható, citromhéj íze van, elég jó, én többször is használtam. Olyan kisebb zacskóban van, mint a sütőpor vagy a vaníliás cukor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgépbe tesszük a tejet, a felolvasztott vajat, a két tojást. Rászitáljuk a lisztet.
  2. A lisztben kialakított kis mélyedésbe tesszük az élesztőt, mellé a vaníliás cukrot és a cukrot. Távolabb a csipet sót.
  3. Elindítjuk a dagasztás programot. Kis idő (15 perc) elteltével beletesszük a mazsolát és a citromhéjat, még mindig a dagasztás funkcióban.
  4. Amikor a dagasztásnak vége, a kelesztés előtt a tészta felét kikapjuk, és a feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport kézzel. Ezután visszatesszük a gépbe, és hagyjuk teljesen megkelni.
  5. Ha lejárt a program, kivesszük a tésztát, rudat formálunk belőle, egyszer megtekerjük, összefogjuk a két végét, és a formába tesszük.
  6. További egy órát letakarva kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és beleteszünk a sütő aljára egy vízzel teli pléhdobozt, vagy tepsit.
  8. Ezt követően betesszük a sütőbe, és 45-50 percig sütjük. Félidőben, ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
  9. Ha kisült, 5 percig pihentetjük a formában, majd kivesszük a formából, és további 15-20 percig hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 078
elküldve: 3
receptkönyvben: 119
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás kuglóf, kenyérsütőben sült kuglóf, kakaós kuglóf mazsolával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aneg
Wendy / aneg Thu, 2013-07-18 19:01

Áá, 500 g akart lenni, köszönöm hogy észrevetted, javítottam.

WEndy