Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt koszorú

Kelt koszorú
Kelt koszorú
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, ezt még húsvétra készítettem el, de most volt alkalmam megírni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk, és felmelegítjük.
  2. Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt, és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek. olajat.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  5. Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk, és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.
  6. Körülbelül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon.
  7. Ezután a cikkekből egyiket kifelé, másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt kalács, kalácskoszorú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

771
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 8 ek
1 teáskanál
tojás 1 db