Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt krumplis háromszögek

Kelt krumplis háromszögek
Kelt krumplis háromszögek
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy munkatársamtól kaptam ezt a receptet, a hagyományos kumplispogácsát nem igazán szeretem, mert zsírosnak és nehéznek találom, ez nagyon ízlik.

Nagyon könnyű lágy tészta, és nagyon jó leveles, ezért én nem pogácsaszaggatóval csinálom, hanem a pizzavágóval kockákat, majd háromszögeket vágok belőle. Igy nincs leeső rész, a kinyújtott tésztát egyben lekenem a tojással, utána aprítom.

Másnap is finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Az ebédnél megmaradt krumplipürét is felhasználhatjuk a pogácsa elkészítéséhez, csak kicsit kevesebb margarint tegyünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit krumplinyomón áttörjük.
  2. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. 25 dkg margarint a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a lisztet, az élesztőt, a tojásokat, a sót és összegyúrjuk. 40 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük a maradék margarinnal, amit megolvasztottunk, és hajtogatjuk.
  6. Alulról és felülről rá, és a két oldalát is behajtjuk.
  7. Letakarva, 15 percig pihentetjük, a duplájára nő. A kenést és a hajtogatást újra megismételjük.
  8. Amikor másodszorra pihent, 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel ferdén csíkokat húzunk a tetejére, és kisszaggatjuk, vagy tetszés szerinti formára vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. A tetejüket megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá.
  10. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, 5 perc után a hőfokot levesszük 180 fokra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 243
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa, burgonyás hajtogatott pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1603
burgonya 50 dkg
finomliszt 70 dkg
tej 1.5 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
margarin 35 dkg
tojás 2 db
tojás 1 db
sajt 20 dkg