Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt leveles sajtos rúd

Kelt leveles sajtos rúd
Kelt leveles sajtos rúd
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az interneten találtam, és mivel nagyon szeretjük a sós sütiket, meg is sütöttem. Nem bántam meg, nagyon finom, és nem bonyolult az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a hideg margarint nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
  3. A tésztát hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és a hajtogatást még háromszor megismételjük, 20-20 perc pihentetéssel.
  4. A tésztát kinyújtjuk, lekenjük egy sózott, felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (én most a felére szórtam szezámmagot is), hosszúkás rudakra vágjuk.
  5. A rudakat tepsire tesszük, és 15 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 306
elküldve: 6
receptkönyvben: 287
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt tésztás sajtos rúd, sajtos rudak, szezámos sajtos rúd kelt tésztából

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

odel
odel Mon, 2014-11-10 19:36

Nem szeretek sos sutit csinalni, mert sosem sikerul jol, de ez valami isteni lett! Kicsit idoigenyes a hajtogatos jatek vele, de megeri. Teszteltem (kicsit kevesebb lisztet tettem bele), es most mar biztos, hogy ilyen sajtos es szezammagos rudakkal fogok beallitani a Karacsonyi partira iden :) Annyit fuznek hozza, hogy a mi sutonkben 11 perc alatt lett kesz, szoval erdemes nezegetni mar 10 perc utan!

Koszonjuk a receptet :)

azsane
Mango / azsane Mon, 2014-05-19 00:53

Jaj, de gyonyoruek! Holnap kiprobalom. Milyen vastagra kell nyujtani utolso alkalommal?

1053
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 12 dkg
víz 2 dl
margarin 25 dkg
tojás 1 db
sajt 5 dkg