Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt mini túrós piték

Kelt mini túrós piték
Kelt mini túrós piték
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak készült.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen tölteléket tehetünk bele, ízlésünk szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futassuk fel egy kevés tejben.
  2. A vajat olvasszuk fel, hogy langyos legyen.
  3. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojással. Dolgozzuk ki simára.
  4. Lefedve tegyük meleg helyre kelni 30-40 percre (vagy 70°C-os sütőbe, s ott kelesztjük 20-40 percig), amíg duplájára nem nő.
  5. Gyúrjuk át, sodorjuk el kisujjnyi vastagságúra. Szaggassunk ki olyan körformákat, ami a muffinsütőnknek a tetejéig ér, letakarva pihentessük szobahőmérsékleten 10-15 percet.
  6. Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a hozzávalókat. Töltsük meg a kosárkákat. Takarjuk le tésztakarikával (kisebb formával vágjuk ki). Kenjük meg tojással, és tegyük előmelegített sütőbe, amíg aranybarna nem lesz). Kb. 24 db lesz belőle. A muffinsütő nagyságától függ.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite muffinformában, kelt túrós muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizabennet
lizabennet Fri, 2011-07-29 10:32

Szia Beus, sztem ugy kell érteni hogy kisujjnyi vastagsagura nyújtod a tésztát és aztán abból szaggatsz köröket..tehát nem kisujj alakú tésztát kell készítened...

beus_4
beus_4 Fri, 2011-07-29 07:30

Lehet, hogy még kora van de én ezt nem igazán értem. Kisodorjuk kisujj nagyságúra, abból hogy szaggatunk körformákat? Aztán honnan jön utána a tésztakarika? Tényleg bocs, ha én vagyok értetlen, csak valahogy nem tudom elképzelni ezt...

533
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
finomliszt 500 g
tojás 1 db
tej 4 dl
cukor 2 ek
vaj 50 g
1 csipet
tehéntúró 250 g
tojás 1 db
cukor 1 ek
mazsola 5 dkg