Kelt pizzatészta recept

Kelt pizzatészta
Kelt pizzatészta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi pizzatészta friss élesztőből, BL '00'-ás finomlisztből és extra szűz olívaolajból az igazi. A tisztított víz pedig nem kötelező, de itt leírtam, hogy miért jobb választás.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizza alaptészta, pizza alaprecept
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje.
  2. A liszthez öntjük a kovászt, a maradék vizet és az olívaolajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor lisztezett deszkára tesszük, és további 10 percig dagasztjuk.
  4. A tésztát 2-3 részre szedjük (attól függően, mekkora és hány féle pizzát szeretnénk készíteni), majd zsemléket formálunk belőlük, és 45 percig letakarva kelesztjük őket.
  5. Miután megkeltek a tésztáink, egyenként átgyúrjuk őket, és újabb 45 percig másodszorra is megkelesztjük.
  6. A kétszer kelt tésztákat kinyújtjuk, megszórjuk a kívánt feltétekkel, és 220-250 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 263
össznézettség: 241 788
elküldve: 17
receptkönyvben: 630
elkészítve: 51/51
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
241 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej h, 2016-07-11 14:52

Kedves Ízhuszár,
azt szeretném megkérdezni, hogy ha én egy 1 gáztepsiben szeretném sütni ( nem "kerekíteném"), akkor ez az adag rendben lesz e így vagy esetleg kevesebb tésztát készítsek? Válaszodat köszönöm!

iby meszarosova
iby meszarosova sze, 2015-03-04 20:53

én is úgy tudom, ahogyan a szakácsféle írta.
szeretném megkérdezni, a só kimaradt?

szakácsféle
szakácsféle szo, 2014-11-22 01:16

Hello csak annyit a kovász ettől messze van.
A pizzatésztába pedig szerintem azért igenis kell olaj nem 2csepp,és persze keleszteni is legalább egy nap .Nem az itt-ott található 10 perces pihentetések.Attól függetlenül,hogy a tv ben egy két profi szakács mit kotyvaszt ,meg 1-2 olasz mester hogy tudja (szereti) meg ott csak a friss jó.
De ez a tied itt még mindig jobb volt mint amiket itt eddig olvastam.

375