Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt rétes ahogy Sally készíti

Kelt rétes ahogy Sally készíti
Kelt rétes ahogy Sally készíti
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy néz ki, mintha rétes lenne, de a tésztája kelt tészta. Puha, omlós és nagyon finom. A töltelékek csak variációk, ötletek, de lehet akár káposztás is! Ez a töltelék mennyiség valószínűleg sok is ehhez a négy rúdhoz!

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás
  • 1 tojássárgája
  • 50 dkg liszt

Almás töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 ek zsemlemorzsa

Mákos töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek forró tej
  • citrom leve
  • vaníliás cukor

Túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 ek búzadara
  • citrom leve
  • esetleg mazsola

Diós töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 ek tej
  • citrom leve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A vajat jó habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzárakjuk a tojást meg a tojássárgáját, csipet sót.
  3. A lisztet leszitáljuk, hozzáöntjük a vajas keveréket és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk.
  4. Négy cipóra osztjuk. A cipókat egyesével henger alakúra sodorjuk, és körülbelül 30-40 cm hosszú és 20-25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait kb. 8 cm szélességben bevagdaljuk.
  5. A sima közepére felhalmozzuk a tölteléket hosszában. A bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük, és az előre bemelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
  6. Almás: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Összekeverjük a hozzávalókkal, és ízesítjük. Csak kihűtve rakjuk a tésztára, és előtte szórjuk meg zsemlemorzsával.
  7. Mákos: Keverjük össze a hozzávalókkal, és ízesítjük.
  8. Túrós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük. A tésztát a töltelék előtt szórjuk meg darával.
  9. Diós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 731
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kelt diós rétes, kelt almás rétes, kelt túrós rétes, kelt mákos rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!