Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt rétes többféle ízesítéssel

Kelt rétes többféle ízesítéssel
Kelt rétes többféle ízesítéssel
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy itt a friss tök szezonja, és még a kapor is frissen szedve, így változatossá tettem a kelt rétesem töltelékeit. A családomnak nagyon ízlett, főleg, hogy a frissen készített, kissé savanykás ringlószilva dzsemmel kentem meg, és dióval szórtam, és így egy pikáns ízt adott a kelt rétesemnek. A tökös-túrósnál újdonság volt nekik, hogy kaporral ízesítettem, és nem mazsola került bele. Nagyon ízlett, még aznap újra mindhárom töltelékeset el kellett készítenem.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

ajánlat

Hétvégére, és főleg a gyermekes szülőknek, mert nagyon kiadós és finom is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a fele meleg tejet. 10 percet állni hagyjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a 3 tojást, a zsírt, és a maradék tejet.
  3. Ezt jól összedolgozzuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  4. Majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és átgyúrjuk. 3 cipót formálunk belőle, és félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük.
  5. A töltelékekhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, 4 szál apróra vágott kaprot. Ezt jól elkeverjük, majd mikor az első tésztát kinyújtottuk, a túrós töltelékkel megszórjuk, és úgy a gyalult tököt egyenletesen rászórjuk. Majd mint a kalácsot, szorosan felcsavarjuk, és enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Majd a mákos töltelék készítése: a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük, és a második kinyújtott tésztára egyenletesen ráhintjük, erre a gyalult tököt tesszük, és ugyanúgy szorosan felcsavarjuk, majd a tepsibe tesszük.
  7. A diós töltelék készítése: a diót a cukorral összekeverjük, félretesszük, majd a harmadik tésztánkat is kinyújtjuk, és lekvárral megkenjük, erre a diót egyenletesen ráhintjük. Ugyanolyan szorosan felcsavarjuk, mint a többit, és tepsibe tesszük.
  8. Amikor mind a tepsiben van, 1 tojást kissé felverünk, és megkenjük a tésztánk tetejét vele.
  9. 15 percet hagyjuk kelni a tepsiben, majd villával a tetejét megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben egyszeri fordítással, 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  11. Amikor megsült, tűpróbát végzünk, hogy a belseje is megsült-e már, ha nem, még visszatoljuk 10 percre. Amikor elkészült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és hidegen szeleteljük fel. Nagyon finom, kiadós és laktató is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 779
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tökös-kapros túrós rétes, ringlószilvás-diós rétes, tökös-mákos rétes, kelt rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

820
finomliszt 1 kg
tojás 4 db
tej 6 dl
friss élesztő 5 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
sertészsír 8 dkg
tehéntúró 50 dkg
közönséges tök 15 dkg
kapor 4 szál
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mák 25 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
közönséges tök 15 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek
dió 20 dkg