Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt szilvatorta

Kelt szilvatorta
Kelt szilvatorta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tésztás gyümölcslepények repertoárja ilyenkor nyáron szinte végtelen, de mi a szilvát szeretjük a legjobban. Ilyenkor szilvák tonnái kerülnek lefagyasztásra a mélyhűtőben, hogy télen is élvezhessük ezt a csemegét.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

pH besorolás: erősen savasít.
Én most csak fele mennyiségből, 26-os tortaformában sütöttem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Magozzuk ki a szilvát, és vágjuk negyedekbe. Egy tálban szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel, és hagyjuk állni.
  2. A tejet felmelegítjük. Felovasztjuk benne a sót, a cukrot, a vajat, és simára keverjük benne a tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd amikor a massza már egy kicsit megkelt, apránként a liszthez adva, tésztát gyúrunk belőle. Esetleg még kérhet tejet, akkor langyosan adjuk hozzá. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát vegyük ki a tálból, még egyszer finoman gyúrjuk át, majd sütőpapírral bélelt langyos gáztepsire tesszük, kezünkkel nyomkodjuk a sarkokig, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 15 percet itt is állni hagyjuk.
  5. A szilvát közben lecsepegtetjük, majd szépen sorjában a tésztára rendezzük. Megszórhatjuk még aprított mogyoróval, mandulával, akármivel.
  6. Előmelegített sütőben a szélek pirulásáig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 999
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás kelt lepény, kelt pitetorta fűszeres szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
élesztő 20 g
tej 2 dl
méz 1 ek
vaj 80 g
cukor 80 g
finomliszt 450 g
1 csipet
tojás 1 db
szilva 2 kg
nádcukor 4 ek
szegfűszeg 2 teáskanál
kardamom 2 teáskanál
rozmaring 0.5 tk
fahéj 1 teáskanál