Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt tészta Éva konyhájából

Kelt tészta Éva konyhájából
Kelt tészta Éva konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy lisztes zacskón találtam anno ezt a receptet. Kalácsot, buktát szoktam belőle készíteni. A fotón látható kalács egyik rúdjához 200 g kész máktölteléket használtam, a másik rudat kb 200 g nesquik kakaóporral töltöttem meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szerint hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. 20 percig pihentetjük.
  4. Majd tetszőlegesen formázzuk, ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük. A tojássárgáját 4 evőkanál tejjel összekeverjük, és a tetejét megkenjük vele.
  5. Újból 20 percet pihentetjük.
  6. A gáztepsit zsiradékkal kikenjük (én étolajjal szoktam), beletesszük a tésztát. Majd 200 fokon sütjük addig, ameddig szép barna színe lesz, mint a kenyérnek. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt tészta alaprecept, töltött kelt tészta, kelt kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
finomliszt 500 g
tej 250 ml
margarin 75 g
cukor 50 g
friss élesztő 40 g
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
tej 4 ek