Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt tésztába fűzött virsli

Kelt tésztába fűzött virsli
Kelt tésztába fűzött virsli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel könnyen elkészíthető, gyors és finom vacsora, melyet ehetünk fokhagymás tejföllel, ketchuppal, mustárral, majonézzel ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A fonathoz és a tészta megkenéséhez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóból (virsli és a tojás kivételével) tésztát gyúrunk, majd megkelesztjük.
  3. Egy nagy tepsit kikenünk olajjal, és belenyomkodjuk a tésztát.
  4. A tepsi szélein 2 cm-t kihagyva, kb. 3 cm-s réseket vágunk.
  5. A rések közé fűzzük a hosszában félbevágott virsliket. 
  6. A virslivel egyszer felülről, majd alulról fűzve haladunk, és soronként ellentétesen.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe tesszük.
  8. 180°-on kb. 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 048
elküldve: 18
receptkönyvben: 397
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Tommy

Mióta szakács: 2011.06.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis kelt tészta, tepsiben sült virslis tésztafonatok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-08-05 17:08

Ja már látom , hogy 15 éves vagy , de a többi kérdés aktuális:))Üdv Edit

B.Tommy
B.Tommy / B.Tommy Mon, 2011-08-15 21:41

Nagyon szeretek főzni, sütni, de azt, hogy mi leszek ha nagy leszek, azt még nem tudom, de ez is benne van a pakliban :)
Van, hogy egy kicsit segít anyukám, de már sok mindent el tudok készíteni egyedül is, és remélem egyre többet. :D
Amúgy örülök, hogy ízlett :)
Tomi

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-08-05 17:06

Nagyon ötletes !:)) Erről az a régi papír fűző jutott eszembe:)) Elmentve! Megkérdezhetem , hogy hány éves vagy , és hogy egyedül csináltad, és ha igen ,ugye szakács leszel ha nagy leszel? Üdv Edit

gratze
gratze Fri, 2011-07-22 09:46

Tegnap elkészítettem. Nálunk is nagy sikert aratott. Próbáljátok meg úgy, hogy a virsliket bacon szalonnába betekerítek. Isteni finom.

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2011-07-21 14:35

A hétvégén elkészítettem. Hát... nagy sikert aratott. Kiadós, gyors, finom.... Köszi a receptet és az ötletet Tommy.

B.Tommy
B.Tommy / B.Tommy Wed, 2011-07-27 22:19

Igen, erre még nem is gondoltam, de legközelebb így is ki fogom próbálni! :)
Én is köszönöm :)

katamolly
katamolly Wed, 2011-06-22 13:44

Milyen egyszerű és ötletes! Azonnal elmentettem. Köszi a receptet!

1128
finomliszt 70 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3.5 dl
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
vaj 5 dkg
tojás 2 db
virsli 350 g
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek