Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keltorta

Keltorta
Keltorta
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon elegáns, vendégváró étel + a maradék pörkölt változatos felhasználása.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elegáns vacsorán előételnek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsból a hagymával és paprikakrémmel pörköltet készítünk.
  2. Forró, sós és bőven köménymagos vízben, amelyhez 1 evőkanál olajat is adunk, puhára főzzük a kelkáposzta leveleit.
  3. Lyukas kanállal kiemeljük, deszkára fektetve megvárjuk míg kihűl, majd kivágjuk a vastag eret.
  4. A vízben közben megfőzzük a spagettit.
  5. A kiolajozott tortaformát kibéleljük a fél kelkáposzta levelekkel, amelyek félig kilógnak a tortaformából.
  6. A pörkölt húsdarabkáit egy kicsit apróbbra vájuk.
  7. A pörkölthöz adjuk a spagettit, utánfűszerezzük (só, bors) és a tojásokat is belekeverjük.
  8. A masszát a kelkáposztával bélelt tortaformába kanalazzuk, lenyomkodjuk.
  9. Ráborítjuk a kilógó kelkáposzta leveleket, lenyomkodjuk.
  10. 100 fokos sütőben fél óra alatt összesül a töltelék.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 179
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

húsos spagettivel töltött kelkáposzta, keltorta húsos spagettivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angyal Rita
Angyal Rita / Angyal Rita Fri, 2011-06-17 21:31

Kedves Ildikó!
Megcsináltam a keltortát, és nagyon- nagyon finom lett! Nagyon szépen köszönöm, hogy feltetted a receptet!
Köszönettel és tisztelettel,
Rita

706
sertéslapocka 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paprikakrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
kelkáposzta levél 30 dkg
spagetti tészta 30 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint