Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kemencében sült rozsos kenyér

Kemencében sült rozsos kenyér
Kemencében sült rozsos kenyér
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta megvan a kemencénk, próbálkozom a kenyérsütéssel. Ma már elmondhatom, hogy akár formára, akár ízre vagy bélzetre, vállalható kenyerek készülnek a kemencénkben. Ropogós a héja, puha a belseje, egyszóval kenyér.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szükséges mennyiségű langyos vizet, majd kézzel vagy géppel bedagasztjuk.
  3. Letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztjük.
  4. Amikor kétszeresére kelt, egy belisztezett sütőlapátra borítjuk. Három helyen éles késsel bevágjuk, majd a 220 fokos kemencébe toljuk.
  5. Másfél órát sütjük, majd kivéve vízzel meghintjük. Pár óra elteltével a kihűlt kenyér szeletelhető.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 784
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kemencében sült rozskenyér, rozsos kenyér kemencében sütve, kemencés rozskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
kenyérliszt BL80 130 dkg
rozsliszt 20 dkg
friss élesztő 4 dkg
cukor 1 teáskanál
2 ek
víz 9 dl