Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenőmájassal töltött omlós hús

Kenőmájassal töltött omlós hús
Kenőmájassal töltött omlós hús
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két éves kicsi fiam ihlette a következő receptet, aki imádja a májat minden formában: sülve, főve, kenyérre kenve, stb. Gondoltam, csinálok valami újat, ami mégis nyerő lesz, sőt, még olcsóbban is ki lehet hozni, mint egy hagyományos májjal töltött rántott husit, ráadásul kész van hipp-hopp. Így jött az ötlet, hogy készítsünk darált húsból hagyományos fasírtot paprika nélkül, töltsük bele az imádott kenőmájast, süssük meg, és már meg is tömhetjük vele az éhes pocit. Nagy előnye a hagyományos töltött rántott húshoz képest, hogy sokkal puhább, omlósabb. Érdemes kipróbálni úgy is, hogy a kenőmájast kikeverjük egy tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól gyúrható legyen, és azt tenni a husikba, illetve csirkemájat megfőzni hagymásan, villával összetörni és azt beletenni. (Ez kicsit időigényesebb, így én az örökmozgó, folyton nyüzsgő Törpémtől csak az egyszerű, sima kenőmájas változatot készítettem el.) Forrón egy kissé kenőcsös a husi, így ha szeletelni akarjuk, érdemes kihűlés után megtenni azt. (Nálunk külön élmény volt, hogy elvágtuk és kijött a májkrém a husiból.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnek gyorsan, olcsón finomat készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzáütünk egy egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk. (Akinek van egy jól bevált fasírt receptje, nagyszerű lesz, csak a pirospaprikát hagyjuk ki. Bevallom őszintén, én szoktam tenni bele még egy kevés pizzakrémet vagy, ha az nincs, némi ketchup-ot is, mert úgy egy kicsit pikánsabb lesz az íze.)
  2. Ha a masszát jól kidolgoztuk, vegyünk ki belőle kb. teniszlabda nagyságú adagot, gyúrjuk gombóccá, majd az egyik oldalát lisztbe fordítva lapítsuk ki, kb. fél centi vastagra (egy nagyobb kerek lepényt kell kapnunk).
  3. Kb. 1,5 evőkanálnyi májkrémet halmozzunk a lepény egyik felébe. A szabadon maradt felével takarjuk be, majd jól nyomkodjuk le, mintha csak derelyét készítenénk.
  4. Fordítsuk meg óvatosan, hogy a csupasz fele is lisztes legyen, ezután óvatosan mártsuk felvert tojásba, és aki úgy szereti, zsemlemorzsába is.
  5. Végül forró olajban mindkét oldalát süssük szép pirosra
  6. A fenti műveletet mindaddig folytassuk, amíg csak tart a masszából.
  7. Bármilyen körettel elkészíthető, én most hagyományos rizibizivel tálaltam, amit egy kicsit megbolondítottam némi curry-vel, szerintem isteni ízt ad neki... Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vilimadár

Mióta szakács: 2012.02.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kenőmájassal töltött omlós husi ahogy Jocika szereti, májkrémes töltött rántott hús, rántott hús kenőmájassal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
darált sertéshús 0.5 kg
zsemle 3 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fasírt fűszerkeverék 0 ízlés szerint
kenőmájas 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db