Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kentucky csirke

Kentucky csirke
Kentucky csirke
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A KFC úgy hirdeti a csirkecombját, mint "11 secret herbs and spices", vagyis 11 tikos fűszer- és gyógynövény. Az interneten se szeri, se száma, a "titkos receptet" ígérő receptúráknak.
Holott William Poundstone Nagy titkok című könyvében kitálalt a Kentucky Fried Chicken laboratóriumi elemzéséről. (A könyvben többek között a Coca Coláról is lerántja a leplet) " A panírmintában mindössze négy összetevőt találtak: lisztet, sót, nátrium-glutamátot és feketeborsot;  semmiféle gyógynövényt, illetve különleges fűszert nem sikerült kimutatni. Ennyit a titokról." (HVG.hu)
A minap Bogi kért tőlem tanácsot, hogyan készítse. Ez adott ötletet ahhoz, hogy az én változatomat megosszam Veletek.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A fűszerezéshez

ajánlat

Sok szeretettel ajánlom Boginak. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
  2. A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
  3. A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
  4. A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. (Opció a panírozásra: liszt, tojás, liszt. Így kevésbé lesz vastag a bundája, illetve azoknak ajánlom, akik nem szeretik a kukoricapelyhet.)
  5. Bő zsiradékban lassan megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 282 387
elküldve: 71
receptkönyvben: 3 802
elkészítve: 172/225
Facebookon megjelent: 1

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecombok kukoricapelyhes bundában

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sergio Ramos
Sergio Ramos Sat, 2019-01-19 14:52

Nekem íztelen lett a hús belül, szerintem azt is be kéne fűszerezni jobban

rockerlivi17
rockerlivi17 Wed, 2015-01-28 13:10

Kedves Juci! Imadom a fuszeres eteleket, ma elkeszitettem a recepted es hat.....meeeennyei, koszonjuk, hogy megosztottad velunk, szep napot :D

vanilia61
vanilia61 Sat, 2015-01-24 10:25

Én most fogom megcsinálni,de fűszerekkel telerakott kefirbe pácolom legalább 3 órát vagy 1 éjszakát,és ha onnan kiveszem forgatom bele az apróra tört kukoricapehelybe,és hagyom állni legalább 2 órát amíg a pehely megpuhul és utána sütöm.Nagyon finom.

agnes gaspar
agnes gaspar Fri, 2014-06-27 14:45

kifogom probalni. de aki igazan azt akarja hogy finom legyen az zsirba susse ,mert az az igazi .

Szityike
Szityike / Szityike Sun, 2014-04-13 14:25

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy kinek mennyi volt a sütési idő?
Én lassan kisütöttem bő olajban, majd (mivel még nem volt elég átsült a közepe nekünk) még 40 percre sütőbe tettem, hogy jól átsüljön és csak így lett jó.
Elrontottam valamit?
Amúgy nagyon finom, ropogós a külseje és szuper bunda a kukoricapehely!
Köszi a receptet! :)
Remélem rájövök, hogy hogyan kell jól megsütni...
Szép napot mindenkinek!

Lolli
Lolli / Lolli Mon, 2012-02-13 14:22

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a receptet, fokhagymás tejbe áztattam a combikat és másnap csináltam meg a husit. Kicsit a fűszerezés is módosult, mert nem kaptam cayenne-i borsot és ehelyett chili pehelyt használtam, de nekem azzal nem volt elég csípős és a panír is kicsit túl ropogós volt nekem. Egyébként összességébe ízletes volt. Lehet egyszer kétszer el kell ahhoz készíteni, hogy az igazi legyen. :D

Üdv,
Lolli

h1973
h1973 Mon, 2012-01-30 21:04

Sziasztok! Nagyon lassan sütöttem, de mégis kemény lett a panír, kicsit vissza tudtam gőzölni sütés után, de nem lett az igazi. Kukoricapehely függvénye lehet?

Tévésámán
Tévésámán Fri, 2012-01-20 21:08

Én eddig ha húspanírozásról volt szó, kukoricapelyhes bundában sütöttem a falatokra vágott húsokat (nem szeretem a zsemlemorzsát az összeázik az olajban) - a család nem tudta kitalálni mitől olyan ropogós a bundája (nem is mondtam el)... :D Viszont elég ritkán eszem sült húsokat (na nem mintha nem ízlene csak a főtt kajákat jobban kedvelem - még a húst is)

merzsa
merzsa Wed, 2011-09-28 10:21

 miért kell a dupla panír? - ha a tojás után a kukoricapehelybe forgatom mintha prézlibe hagyományosan akkor mi történik?
tetszik a recept és ma tervezem elkészíteni.

skylla
skylla Sun, 2011-08-28 17:32

4 före 5 kisebb csirke alsocomb??? tehat fejenkent 1.25 darab? erdekes.

pbalint
pbalint Mon, 2011-08-15 12:55

  a tojást azért kérdeztem h esetleg abba kell-e beletenni a fokhagymát... de az én hibám :), az én elképzelésemben (nincs egy éve h elkezdett érdekelni a főzés-sütés) a fűszerek szárazak és por formájuak és ezért nem tudtam hova tenni h hogy kerül a fokhagyma -ami massza szerű, nedves állagú- bele a száraz lisztbe. h hogy keverem rendesen és egyenletesen össze a lisztel...
időközben pedig már utánaolvastam az itt szereplő fűszereknek is
köszönöm a segítséget

pbalint
pbalint Mon, 2011-08-15 02:33

  kerdesem lenne, h nem latom h a fokhagymat mikor es mibe tesszuk bele? :) tojas? koszonom

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2011-07-15 08:06

Juci!nagyon köszönöm ezt a receptet, már ettem a KFC-ben,mindig vágytam rá, hogy megtudjam milyen fűszerekkel készítik. Végre meg van!!!! Meg fogom csinálni.Valószinű, hogy csirkemellből, és felső combból, mert a párom azt szereti.Remélem, hogy teszel fel még hasonló finomakat.Üdv Vica

amatriciana
amatriciana Sun, 2011-06-19 15:35

Isteni finom, combból és mellből is megcsináltuk, mindegyikből nagyon jó lett! Nem szeretem a panírozott húsokat, de ez a panír más kategória :)

lucent
lucent / lucent Tue, 2011-04-19 13:37

Ez olyan finom, hogy már kétszer is megcsináltam. Érdemes a lisztből egy kicsivel többet készíteni, és a felét eltenni legközelebbre. Így nem kell újra szórakozni a fűszerekkel. Tapasztalatom szerint a 2. adag finomabb is lett, mert addigra összeértem a fűszerek!

Ági988
Ági988 / Ági988 Mon, 2011-04-04 16:08

Szia Juci,

a hétvégén elkészítettem a csirkét, bár borsikafű, meg cayenne bors nem volt épp otthon, így a cayenne borsot végül apróra vágott chili paprikával helyettesítettem. Így is nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, imádom, és a jövőben is nagyon sokszor megfogom csinálni!!!
Köszi a receptet!!!

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Wed, 2011-03-02 00:20

Sziasztok!

Nemrég megcsináltam a csirkét - bár nem volt minden összetevőm meg, úgyhogy a borsikafű, a cayenne-i bors valamint a snidling kimaradt. Egyébként mindent leszámítva valóban nagyon ízletes ételt készíthettem el.

Köszönöm a receptet, remélem, hogy ha majd egyszer meglesz hozzá minden, akkor is hasonló élményekben lesz részem, és legalább ennyire fog ízleni!

Üdv

Zsanett

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Sun, 2011-02-20 20:55

Szia!
Tuti az ötlet, már csirkemellet sütöttem normál bundában sütőben, és az is nagyon finom lett. A lényeg, hogy nem tocsogott a zsírban. Ezen a recepten kcsit változtattam, mert nem volt itthon kukoricapehely, ezért összetörtem a gyerkőc maradék csipszét és összekevertem zabpehellyel, plusz még a csirkét is enyhén megsóztam. Nagggyon fogyott :)
Üdv
Nemnagykunszt

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 16:50

Hello!

Ha nincs cayenne-i bors, akkor helyettesithetem fekete borssal?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-12-30 16:54

A cayenne bors őrölt chili paprika, nem bors. Jobban jársz, ha piros csípős paprikával próbálod meg.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-10-29 15:03

Szia Tibiapu, sajna nincs kuktám, félek tőle:))) lehet, hogy a KFC-s finomabb, de sajna csak ízfokozók vannak benne (ld, story-rész) Üdv, Juci

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Fri, 2010-10-29 17:00

A kuktától nem kell félni csak ha alumínium mert okkor alcheimert okoz :-))) Én saválló olasz Lagostina kuktát használok azok szuper biztonságosak nem úgy mint az öreg Magyar aluminium. A modern kuktáknak nem kiolvadó biztosítékjuk van hanem egy nagy gumi gomb ami kipattan túlnyomásnál. egyébbként olyan mint a biciklizés ha az ember egyszer megtanulja, nem szabad nagyon magasra tölteni, és csak lassú tűzon szabad használni. lecsökkenti felére a fözésidőt mert nem 100 hanem 130 Celsiuson főzöl vele, és bent tartja az aromákat. Pörkölteknek, csülöknek, kocsonyának, babételeknek rizsnek, rizottónak és minden bográcsos étlenek elkészítéséhez jó a kukta. Az külömben érdekes hogy a 90 es évek elején ahogy nyíltak úgy csuktak be Magyarországon a KFC-k mert senki nem akart akkor 400ft ot fizetni egy kis papírpohár krumplipüréért ;-)

Mankapanka
Mankapanka Fri, 2012-06-22 20:59

Tudom, hogy ez már régi hozzászólás, de talán jön válasz. Nagyon érdekelne a kuktában sült rántott hús. Ilyen magas hőfokon nem ég meg gyorsan?

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Fri, 2012-06-22 23:13

Kuktával elsősorban főzni jó, ha zsírba sütést akarsz csinálni azt is lehet, de óvarosan kell nekiállni, és a tanulási görbe SOKKAL hosszabb, mivel a sülő étel nem látható, így nem tudjuk ellenőrizni csak dekompresszió után, hogy kész van-e, és az elkészülés sok mindentől függ, olajhő, a sutendő termék hőmérséklete, nyomás elérés időtartama, stb. A KFC azért tud kuktában sütni mert mindíg ugyan azt a terméket (többnyire fagyasztott mirelit állapotban) ugyan azon a beállított hőfokon azonos időtartamig sütik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 19:00

Ma próbáltam ki ezt a receptet.
Délután hazaérve nem volt semmi ötletem ebédre/ vacsorára, így el kezdtem böngészni az oldalt, ahol megtaláltam ezt a csodát.
Nem szeretem a nagyon fűszeres, csípős dolgokat, még KFC-ben sem ettem. Ez azonban valami isteni. Én levettem a csirkecomb bőrét (mert mi anélkül szeretjük) és egy kicsit több curry-t, cayenne borsot tettem bele.
Szüleimnek készítettem el, imádták!
Legközelebb a barátaimat is vendégül látom majd!

Dori

László Marietta
László Marietta Mon, 2010-08-30 06:18

Valami istenire sikeredett, köszönöm a receptet :) a kisfiam kedvence amúgy is, és most már itthon is meg tudom csinálni neki :)

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-07-08 22:54

Hát nem vagyunk egyformák,én pl minden újdonságot szeretek kipróbálni.Nagy élmény volt ez a mai is.Ez a juhtúrós krumplis dolog tetszik nekem.Megint egy újabb ötlet?Szerintem te álmodban is főzöl.:)

739
csirke alsócomb 5 db
finomliszt 1 bögre
tojás 2 db
kukoricapehely 0.5 bögre
napraforgó olaj 2 dl
1 tk
bors 1 tk
petrezselyem 1 tk
cayenne bors 1 tk
tárkony 1 tk
curry por 1 tk
fokhagyma 2 gerezd
borsikafű 1 tk
kakukkfű 1 tk
snidling 1 teáskanál