Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér amaránt liszttel

Kenyér amaránt liszttel
Kenyér amaránt liszttel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan kenyeret akartam összeállítani, amit este gyorsan elkészíthetek. Ez az egyik bevált variációm.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk.
  2. A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk.
  3. A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 661
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kenyér, kenyér többféle lisztből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
amarántliszt 12 dkg
lenmagliszt 1 púpozott ek
finomliszt 1 púpozott ek
tejpor 1 ek
sikér 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
2 kávéskanál
víz 4 dl
kókuszolaj 1 ek