Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér és péksüti zabkorpából

Kenyér és péksüti zabkorpából
Kenyér és péksüti zabkorpából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Ráadásul finom is! :)

 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzasikért és a zabkorpát egy keverőtálba helyezzük, a közepére egy mélyedést alakítunk. Ebbe mérjük a sót, cukrot és az élesztőt. A langyos tejből belemerünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük és 5-7 percig hagyjuk "nőni".
  2. Ezután az összes többi hozzávalót beleöntjük és ha összeállt, 5-6 percig gyúrjuk. Légmentes helyen letakarva egy órán át kelesztjük.
  3. Átgyúrjuk a tésztát és két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába helyezzük, a másikból 6 zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Újabb 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk és 5 percig erős lángon, majd 30 percig közepesen készre sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk. Én le szoktam fagyasztani, amit nem tervezek elfogyasztani 3-4 napig, de hűtőben eláll és napok múlva is finom, puha. Kenyérsütő forma híján egy jénaiban bucit formázhatunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 211
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zabkorpás zsemle, zabkorpás kenyér sikérrel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Figura57
Figura57 Tue, 2019-07-09 08:56

Drága és az a rengeteg sikér. A helyzet az, hogy sokan nem ehetik. Kár, mert egyébként szép a kenyér.

monduk
monduk Wed, 2018-04-18 08:43

Nagyon finom,és sokáig élvezhető! Már csak ezt a kenyeret sütöm, köszönöm a receptet!

manyecskaa
manyecskaa Tue, 2014-11-04 20:48

Nagyon finom kenyér, már régóta vadásztam hasonlóra, és íme itt van. Már másodszorra sütöm , nagyon ízlik!

225
zabkorpa 300 g
tojás 1 db
joghurt 150 g
tej 2 dl
1 teáskanál
nádcukor 5 g
instant élesztő 1 tasak
sikér 200 g