Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérben sült marhapecsenye

Kenyérben sült marhapecsenye
Kenyérben sült marhapecsenye
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik szakácskönyvünkben találtam egy tésztában sült csirke receptet, és gondoltam megcsinálom. Ámde csirkemell nem volt itthon, ellenben találtam két gyönyörű szelet szürkemarha-rostélyosnak való húst, úgyhogy egyből meg is gondoltam magam. Édesanyámmal kiokoskodtuk, hogy mi illene a tésztába a marhahús mellé, és a hagyma-répa páros lett a nyertes, persze némi fűszerrel feldobva (Anyu valami ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy legyen benne szerecsendió, hát jó ötlet volt!).

A tésztája egyszerűen gyönyörű, ki is fogjuk próbálni kenyérsütésre, mert nagyon finom és egyszerű is!

Persze lehet próbálkozni mindenféle töltelékkel, mehet bele baromfi, karaj, gomba, gyakorlatilag akármi, csak arra vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen száraz!

hozzávalók / 6 adag

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

ajánlat

Frissen melegében a legjobb, de másnap ebédre hidegen és -meglepő módon- mikrózva is kiváló!

Nem kell aggódni, hogy meddig áll el...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként készítsük el a tésztát! Ehhez futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros tejben. Jó nagy edényt vegyünk elő, öntsük bele a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a mézet, az olajat, nyomjuk bele a fokhagymát, és öntsük rá a tej felét, majd kezdjük el gyúrni. Ezek után fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg el nem válik a tészta az edény falától és a kezünktől. Ekkor terítsük le konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg fő a hús.
  2. Hártyázzuk le, majd kockázzuk fel a húst emberes darabokra, majd jól sózzuk és borsozzuk be. A hagymákat kockázzuk egészen picikére, a répákat pucolás után reszeljük le.
  3. A kockázott bacont és a hagymát kevés zsiradékon pirítsuk meg. Borítsuk mellé a húst, és nagy lángon kifehéredésig pirítsuk. Öntsük rá a répát, fűszerezzük köménnyel, chilivel és reszelt szerecsendióval, majd öntsük fel vörösborral (a víz is megteszi), hogy ellepje, fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül másfél óráig, közben ha nagyon elfövi a levét, öntsük fel újra.
  4. Mikor megpuhult a hús, a gázt takarékra vesszük alatta, és szaftjáig lepirítjuk, a tüzet elzárjuk, és levesszük a lábast egy kicsit hűlni. Közben begyújtjuk a sütőt, hogy felmelegedjen.
  5. A megkelt tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, kicsit átgyúrjuk, majd nedves késsel négy egyenlő részre vágjuk. Ezeket egyenként kinyújtjuk fél centi vastagra, majd a pecsenye egynegyed részét ráhalmozzuk a közepére, és ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a végüket is behajtogatjuk, gondosan, nehogy kifolyjon a szaft.
  6. Zsírral kikent tepsire tesszük, majd megkenjük őket a felvert tojással jó bőségesen. Fél óra alatt aranyszínűre sütjük őket. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad tészta.
  7. Azon melegében felszeljük, és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 476
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsz Leütés

Mióta szakács: 2013.01.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kenyértésztában sült répás-baconös marhapecsenye, tésztában sült marhahús, hagymás rostélyos tésztában sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

865
marhabélszín 1 kg
sárgarépa 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
bacon 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 50 dkg
élesztő 25 g
méz 1 ek
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db