Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérkorongok

Kenyérkorongok
Kenyérkorongok
29 perc / előkészület: 20 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baromi egyszerű és gyors elkészíteni ezt a papírvékony kenyérféleséget. Ropogtathatjuk magában vagy egy pohár finom bor mellett.
A recept itt tetszett meg. Állítólag tradicionális szicíliai kenyérről van szó. (Nem sikerült kiderítenem, hogy van-e speciális elnevezése, ha igen, és valaki tudja is, kérem, bátran ossza meg velünk.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. A közepén mélyedést készítünk, beleöntjük az olívaolajat és több adagban a vizet is.
  2. Lisztezett munkafelületen 5-10 perc alatt selymes, puha tapintású tésztává gyúrjuk a hozzávalókat.
  3. A tésztabucit nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócból egy kb. 16-18 cm-es átmérőjű korongot nyújtunk, majd egymás mellé helyezve, sütőpapíron 5 percig pihentetjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve (én kettesével sütöttem), meghintjük rozmaringgal, sóval és borssal, végül olívaolajjal permetezzük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és (légkeverésen) kb. 8-9 perc alatt megsütjük. Melegen a legfinomabb.
  6. Tálaláskor extra olívaolajjal spriccelhetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 44 812
elküldve: 3
receptkönyvben: 1 077
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Szicíliai kenyér

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandy11
mandy11 Wed, 2013-07-03 19:57

Nagyon finom lett! Én chilis babhoz készítettem, kicsit pufibbra hagytam őket, de nekem is jóval több liszt kellett hozzá. Köszönjük a receptet! :)

IldiSK
IldiSK Sun, 2012-02-26 23:10

1 eves kisfiam imadja a kenyeret es sokszor akartam mar valami gyors hazi kenyerfelet kesziteni neki, mivel az itteni (USA) kenyer borzalmas, mindegyik tele van cukorral :-(

Gyors kell hogy legyen mert miota anyuka vagyok nincs sok idom babralni a konyhaban :-) Nagyon orultem mikor megtalaltam ezt a receptet, de nagyon szkeptikus voltam hogy biztos nem fog sikerulni (elozetes katasztrolfalis kimenetelu probalkozasokbol itelve..).

Meglepoen jo lett es kisfiam is vidaman nyamogott rajta, koszi szepen! :-)

Kivancsisagbol az egyik darabbol perecet formaltam es az is nagyon jo lett - kivul ropogos, belul puha - yumm.

petra
Petra / petra Mon, 2012-01-30 10:49

szia Évi,
Köszönjük a linket, nagyon klassz video!
Azt néztem, hogy míg a kenyérkorongjaim tésztájában van olívaolaj, a carasau tésztájában nincs.
Persze ettől még lehet, hogy egy és ugyanaz a kettő:-).
üdv
Petra

kaiko
kaiko Fri, 2011-11-18 20:24

Az előbb lettem kész vele, egyszerűen remek! Nagyon köszönöm a receptet!

gpintes
gpintes Sun, 2011-09-04 09:02

Nagyszeru a recept, de kb. ketszeres mennyisegu lisztet igenyel (2dcl vizhez kb.500g lisztet). Probaltuk tk tonkolyliszttel is (2/3 tonkoly, 1/3 feher), igy is szuper. Feltetkent johet akar tejfol, vagy tejfolos sajtos szalonnas szosz is. Legkeveres helyett (igy is probaltam, de nem az igazi) inkabb 275 fokos sutoben sutottem es 5-6 perc alatt kesz is lett. Egy adagbol (az 500g liszttel) 6 korong jott ki. Koszonom a receptet, nagyszeruen varialhato!

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Tue, 2011-08-23 13:25

Az én korongocskáim nem lettek ilyen szépek, de metélőzelleres paradicsomleves mellé elropogtatni igazán nagyszerűek voltak! Nekem is után-lisztezést kívánt a tészta, és nem légkeveréses a sütőm, lehet, azzal szebbek lettek volna. Köszönet a jó receptért!

manofej
manofej Tue, 2011-03-15 21:13

olyan nagyra nőtt némelyik, mint egy nagy párna :)
padlizsánkrémhez mártogatósnak irtó jól bevált, köszi!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-05-27 18:06

Csatlakozom! Múlt hétvégén pizzát sütöttünk, az egyik tepsivel nagyon vékonyra nyújtottuk, és ugyanúgy olívaolaj-rozmaring-só hármassal bolondítottuk. Olasz barátnőm azt mondta, náluk ez a focaccia. Igaz nem Szicíliából, hanem Közép-Olaszországból jött :)
Üdv:
Nóra

Dejede
Dejede / Dejede Thu, 2010-04-15 10:12

Az olasz megnevezése ennek a finomságnak tartománytól függ. De mivel ropogós, így az elterjedtebb szó a "schiacciatine" (ejtsd: szkjáccsátíne). :) Lefordítva kb. annyit jelent: összenyomkodottak. Vicces. :)

egres
Egres, a túlélőszakács / egres Thu, 2010-01-28 16:19

Finom, bár sokkal több, mint 9 perc kell a sütéshez és ráragadt a sütőpapírra, ám az elkészítésnél is a 200 ml víz soknak tűnt, így mindig után-lisztezni kellett. Elképzelhető, hogy így változott a sütési idő is.

szgone
szgone Tue, 2009-12-22 01:25

Ez egy olyan recept ami többet takar, mint elsőre gondolna róla az ember. Bár gyorsan, egyszerűen, kevés alapanyagból elkészíthető, de az eredmény valami fantasztikus. Próbálja ki mindenki, érdemes!

286
kenyérliszt BL80 250 g
instant élesztő 2 kávéskanál
0.5 tk
olívaolaj 1 ek
víz 200 ml
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek