Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos ahogy dalmus készíti

Kenyérlángos ahogy dalmus készíti
Kenyérlángos ahogy dalmus készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos kenyérlángos recept. Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

A feltétek ízlés szerint variálhatók.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet és a cukrot tűzhelyen langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt félretesszük.
  2. A többi hozzávalót (a vizet kivéve) egy tálban összekeverjük, majd ha már az élesztő feljött a tejben, hozzáadjuk, és elkezdjük gyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és közben alaposan összedolgozzuk, látni fogjuk, mennyi vizet vesz fel. Egy lágy tésztát kell kapnunk.
  3. Ha ez kész, akkor letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, kb. egy órát kelesztjük a tésztánkat.

Feltét

  1. Közben a feltéthez valókat előkészítjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Felkockázzuk a sonkát és a hagymát, lereszeljük a sajtot. A tejfölt lehet ízesíteni (só, bors).
  2. Ha a tésztánk szépen megkelt, egy olajjal kikent tepsibe szépen beigazítjuk. Nem kell nyújtani, kézzel is jól eldolgozható. Megkenjük tejföllel, aztán mehet rá a szalonna, hagyma, sonka, kukorica, és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 200 fokon 30 percig sütjük. Mikor már pirul a teteje, akkor jó.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 012
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

dalmus88

Mióta szakács: 2015.08.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erkasun
erkasun Tue, 2016-02-16 17:45

Hagyományos receptet kerestem ez az. Nagyon finom lett. Még kezdőként is sikerült. Köszönöm.

1024
finomliszt 40 dkg
élesztő 40 g
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl
tejföl 450 g
mangalica szalonna 10 dkg
lila hagyma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
csemegekukorica 10 dkg
csirkemell sonka 15 dkg
trappista sajt 15 dkg