Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos Anett konyhájából

Kenyérlángos Anett konyhájából
Kenyérlángos Anett konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyérlángosnál is feltétnek bármit használhatunk, amit szeretünk, egy dolog a fontos, hogy ne legyen sós a szalonnánk, én ezért használok főtt császárszalonnát, mert nem sós. A kolbász is elhagyható, ha nem szeretjük. A végén szoktam rá jalapeno paprikát vékonyan rászeletelni, mert szeretjük a csípőset.

hozzávalók / 4 adag

Lángos tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2,5 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd bedagasztjuk, egy órát kelesztjük. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
  3. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát egy olajjal kikent gáztepsibe tesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel (én lereszelem a fokhagymát, amit a tejföllel kikeverek), megszórjuk kis kockára vágott szalonnákkal, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 36 304
elküldve: 8
receptkönyvben: 305
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 3

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-kolbászos kenyérlángos, langalló, kenyérlángos, Töki pompos

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanko.xxl
sanko.xxl Sat, 2014-03-01 12:20

Kedves Anett, ígéretes recept, csak az a "bacon" (magyarul: szalonna) ne lenne ott... utálom a szót...Igaz, az elkészítésnél már csak szalonnát említ. Ki fogom próbálni, de igazi kolozsvári szalonnával. Bocs a nyelvészkedésért, sok konyhai (és egyéb) sikert!

1025
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 csipet
1 teáskanál
víz 2.5 dl
tejföl 250 ml
lila hagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bacon 6 szelet
császárszalonna 15 dkg
sajt 10 dkg
kolbász 6 dkg