Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos Bodzs konyhájából

Kenyérlángos Bodzs konyhájából
Kenyérlángos Bodzs konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is kerestem a tökéletes kenyérlángos tésztareceptet. Kísérletezéseimből nagy nehezen egy fantasztikus kenyérlángos született meg. Sok időt vesz igénybe az elkészítése a kelesztés miatt, de teljesen megéri az időt rászánni, mert  ISTENI FINOM! :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

Ha szeretnénk, hogy a bacon jól megpiruljon, akkor ne közvetlenül a legaljára tegyük rá. :)
A vége fele szórhatunk rá reszelt sajtot, de azt csak ráolvasztjuk! 
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba kitöltjük, és hozzáadjuk a 2 kanál sót, amit alaposan összekeverünk.
  2. Közben egy külön kis tálban a tejet megmelegítjük (ne legyen langyos, se nagyon meleg), beletesszük a 2 kanál lisztet és a 2 kanál porcukrot, majd alaposan csomómentesre összekeverjük. Majd ezek után belemorzsoljuk az élesztőt, és 15-20 percig állni hagyjuk, amíg az élesztő meg nem emelkedik.
  3. Miután megemelkedett hozzáöntjük a sózott liszthez, és alaposan átgyúrjuk. Fokozatosan adjuk hozzá addig a vizet, amíg az összes lisztet fel nem veszi (ha nem lenne elég a víz, akkor teszünk még hozzá). A végén az alját a tálnak belisztezzük, hogy ne ragadjon oda, majd lefedjük, és 2-3 órán keresztül lefedve kelesztjük.
  4. Miután megkelt (2-3 szorosára), 2 darabra vesszük és kinyújtjuk.
  5. Egy jól kivajazott tepsibe szépen beletesszük, majd ezek után a sütőt előmelegítjük 215-250 fokosra (légkeveréses).

Feltét

  1. A fokhagyma gerezdeket összevágjuk vagy fokhagyma nyomóval összepréseljük, és beletesszük a tejfölbe, amit alaposan összekeverünk (ha fokhagymakrémet használunk, akkor ízlés szerint tegyünk bele.)
  2. Ezek utána rákenjük a már kinyújtott, tepsire helyezett tésztára az összeset.
  3. Következhet a bacon, szalámi, hagyma, esetleg az erős paprika.
  4. Majd beletesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a széle szép mosolygós barnára meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 215°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bodzs

Mióta szakács: 2014.03.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Ínyenc kenyérlángos, töki pompos, kenyérlángos, langalló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

933
finomliszt 100 dkg
tej 5 dl
finomliszt 2 púpozott ek
porcukor 2 csapott ek
élesztő 35 g
2 ek
víz 2 dl
vaj 10 dkg
tejföl 450 g
fokhagyma 4 gerezd
bacon 200 g
paprikás szalámi 15 dkg
paradicsom 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db