Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos erdeigy konyhájából

Kenyérlángos erdeigy konyhájából
Kenyérlángos erdeigy konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővéremtől kaptam ezt a receptet, én pedig módosítottam rajta. Finom, puha tésztája van.

hozzávalók / 4 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kelesztőtálban 3 dl langyos vízben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összekeverjük 60 dkg liszttel, sóval és az olajjal. Lágy, kézhez nem ragadó tésztát kell kapni. 30 percig kelesztjük.
  3. A tejfölt összekeverjük a fokhagymakrémmel.
  4. A tésztára rátesszük a tejfölös fokhagymát, majd a kolbászt, szalonnát, lila hagymát és végül a reszelt sajtot.
  5. Kb. 160 fokon 20 percig sütjük, majd 180 fokon rápirítjuk a sajtot (kb. 5-10 perc).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erdeigy

Mióta szakács: 2015.10.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángos, töki pompos, langalló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1514
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 60 dkg
2 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
friss élesztő 50 g
tejföl 140 g
fokhagymakrém 2 teáskanál
lila hagyma 1 közepes db
bacon 125 g
kolbász 25 dkg
edami sajt 30 dkg