Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos vagy langalló

Kenyérlángos vagy langalló
Kenyérlángos vagy langalló
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, kirakodóvásárokon és egyéb ünnepeken, ha kapható, mindig veszünk egy darabot. Gondoltam én is megpróbálom. Mind elfogyott, az utolsó szeleteket tudtam csak lefényképezni.

hozzávalók / 5 adag

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

ajánlat

Egy könnyű leves után, vagy laktató vacsora (de korai!) teával, sörrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A liszteket tálba mérjük, és a közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Kicsit megkeverjük, és szórunk rá kevés lisztet. Megvárjuk míg felfut.
  2. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű kefirt és a sót. Elkezdjük dagasztani, és óvatosan adagoljuk a vizet ha szükséges. Inkább lágy tésztát készítünk. Beledolgozzuk a 2 ek. olajat is.
  3. Ha kész addig hagyjuk pihenni, amíg a sütőt begyújtjuk, és megkenjük a tepsit olajjal.
  4. A sütőlapon olajos kézzel kör alakúra nyomkodjuk a tésztát. Lehet vastagabbra is hagyni, akkor kisebb átmérőjű lesz, ki hogy szereti.
  5. Betoljuk a sütőbe, és elősütjük.

A feltétek és az összeállítás

  1. Mikor már látjuk, hogy szépen kel, és majdnem megsült, akkor kivesszük, és megkenjük a tejföllel vastagon, amibe belenyomtuk a fokhagymát, és kissé meg is sóztuk.
  2. Kirakjuk a tetejét a kolbásszal és a szalonnával.
  3. Rászórjuk a szálakra szedett hagymát, és az újhagymát is, amit felaprítottunk.
  4. Befedjük a reszelt sajttal, és vissza a sütőbe!, 15 perc alatt készre sül.
  5. Szeleteljük, és tálalható. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 747
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángos magyarosan, töki pompos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

593
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 0.5 dl
kaukázusi kefir 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
kolbász 10 dkg
bacon 10 dkg
tejföl 150 g
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
lila hagyma 1 közepes db
újhagyma 1 közepes db
trappista sajt 5 dkg