Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos -Töki pompos 7.

Kenyérlángos -Töki pompos 7.
Kenyérlángos -Töki pompos 7.
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén a Szüleimnél voltunk, és Marcsianyukámmal koprodukcióban, kemencében készítettük. Ráadásul a tetejére kerülő galambgombát is magunk szedtük. Annyira belaktunk, hogy utána muszáj volt egy kicsit szundikálni.

(A képen a 12 fős kemencés változat látható...)


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Sütőben is majdnem olyan finom...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük, az élesztőt a kevéske cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vizet fokozatosan adagolva sima tésztává gyúrjuk. (Nem biztos, hogy az összes vízre szükség lesz, ez a liszt minőségétől is függ.)
  3. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
  4. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. A húsos szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk.
  5. A szalonna visszamaradt zsírjában a felszeletelt lilahagymát és gombát szintén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel.
  7. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk, és még egyszer kelesztjük (kb. 25 perc).
  8. Ha a tészta szép hólyagosra kelt, olajos kézzel tepsibe simítjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a pirult szalonnát és gombát, majd forró sütőbe tesszük, és kb 25 perc alatt készre sütjük. (Ha meg akarunk győződni arról, hogy megsült-e, egy alkalmas eszközzel óvatosan emeljük meg a tészta sarkát, és kukkantsunk alá, mivel a teteje a tejföl miatt csalóka lehet.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 359
elküldve: 7
receptkönyvben: 434
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kemencés lángos szalonnával, gombával és lilahagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Sat, 2010-06-26 21:51

Nos kérem tisztelettel, ez az !!!!! Így kell ezt !!!!! Köszi, ez a recept végre tökéletes !!!! üdv era :)))

971
finomliszt 35 dkg
rétesliszt 15 dkg
víz 3 dl
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 3 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
tejföl 2 dl
fokhagymakrém 1 kávéskanál
gomba 25 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
kolozsvári szalonna 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint