Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérmuffin gluténmentesen

Kenyérmuffin gluténmentesen
Kenyérmuffin gluténmentesen
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbára téve a paleo étrend jótékony hatásait, amiről sok ismerősöm már ódákat zengett, íme, ez a kenyérke lett a kísérletezésem első eredménye: könnyű, omlós tésztája lett. A gourmandabbak és édesszájúak a kömény helyett fahéjjal, esetleg kókusz helyett almával is készíthetik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat összekeverjük a vízzel és a csipet sóval.
  2. A száraz alapanyagokat is összekeverjük, majd hozzáadjuk a két kanál olívaolajat.
  3. A két keveréket összeöntjük, és alaposan elkeverjük.
  4. A tésztát muffin formákba kanalazzuk (kb. 6 db muffin lesz).
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 min. alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 748
elküldve: 6
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Manóki

Mióta szakács: 2012.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

puha könnyű kenyérmuffin, sós puffancs, gluténmentes muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2014-02-20 21:57

Kedves Manoki!
Most sült ki a muffin! Isteni finom lett! Igaz, kicsit variáltam vele, de éppen csak picit! 1.8 dl vizet adtam hozzá, és csak 20 gr kókuszt. A többit (30 gr-ot) darált zabpehellyel pótoltam, Aztán jött bele egy pici fokhagymapor,( a köményt kihagytam, máshoz volt kedvem), és kb 10 dkg reszelt cukkini! 30 percet sütöttem. 9 db lett!
Szóval köszönöm szépen e remek receptet!

shiNIN
shiNIN Fri, 2013-04-12 22:14

Mivel nem volt meg minden alapanyagból a szükséges mennyiség (de nem hiányzott sok s pl. kókuszzsírt használtam), picit megváltoztatva sütöttem meg, de azért közel az eredetihez. Nekem kifejezetten ízlik :) Elég kreatív vagyok a saját próbálkozásokhoz, de azért jó, ha van egy másnak már bevált recept, amiből kiindulhatok :) Ami ráadásul nem a legdrágább hozzávalókat használja... Meg fogom ismételni ;)

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2012-11-28 20:48

Szia
A zabliszt vagy zabpehely nem jó nem teljesen biztonságos gluténmentes. Valami mással kellene helyettesíteni.
Üdv Rita

191
lenmagliszt 100 g
szezámliszt 20 g
mandulaliszt 10 g
kókuszreszelék 50 g
zabpehelyliszt 20 g
1 csipet
olívaolaj 2 ek
tojás 3 db
köménymag 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
víz 1.5 dl