Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk 3.

Képviselőfánk 3.
Képviselőfánk 3.
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor sütöttem ezt is, sok minden más mellett, de már 24.-én elfogyott : ) Szilveszterkor csak ezt sütöttem, jó sokat.  Ebből azért maradt három napig is. Nekem  őszintén bizony ez a süti csak sokadjára sikerült, de megérte.
Ez a fiúk egyik kedvence. Ha van ablak a sütő ajtaján, akkor azt ajánlom, ne is nyitogassuk :)

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edényben felforraljuk a vizet, és hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  2. Ha elolvadt, egyszerre öntjük hozzá a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (elválik az edény falától).
  3. A tűzről levéve egyenként  adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyik tojással jól keverjük el.
  4. Egy  alaposan zsírozott, lisztezett tepsibe diónál nagyobb adagokat nyomunk csillagcsöves habzsákból.
  5.  A tésztát 1 órát pihentetni kell.
  6. Jól felmelegedett, kb. 220 fokos sütőbe betesszük. Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját legalább 25 percig!
  7. 20 perc sütés után egy kicsit vissza lehet venni a hőfokot. kb. 190 fokra.
  8. 40-50 percig kell sülnie, de ez a sütőktől is függ. Lehet, hogy hamarabb is megsül (ha nem sül elég ropogósra, akkor a tészta összeesik.)
  9. Sütés után a tészta alját levágjuk, a belsejéből azt a hártyaszerű tésztát kiszedjük.
  10. Az üreget a sárgakrémmel megtöltjük.
  11. A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 12 dkg lisztet, és a 20 dkg cukrot  habosra kavarjuk, felengedjük a 7 dl tejjel, felfőzzük,  folyamatosan kavargatjuk, míg el nem válik az edénytől.
  12. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
  13.  Először a  sárga krémmel, majd rá a felvert tejszínhabbal lehet töltögetni.
  14. Végül rárakjuk a képviselőfánk "kalapját" is.
  15.  Porcukorral megszórjuk, bár én semmit nem szoktam rátenni.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 052
elküldve: 2
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-tejszínhabos égetett tészta., égetett tészta krémmel és tejszínhabbal töltve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Heidi1959
Heidi1959 Thu, 2014-04-17 13:40

Szia! Egy ötletet-tanácsot adnék. A tepsit nem kell kenni-lisztezni,gyönyörűen ki lehet szedni őket anélkül is!

istria
istria Thu, 2012-04-26 08:31

sürgőskérdés: helyettesíthető a zsír vajjal? (a közeli boltokban nem tartanak zsírt)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2012-04-27 17:53

Jaj. Lehet, hogy Túl késő? Szerintem maradj a zsírnál. Vagy olvass utána itt a neten, hogy valaki talán már készítette vajból;-)

istria
istria Fri, 2012-04-27 19:26

Köszönöm a választ. Közben szereztem zsírt és már ki is sültek a remek fánkok :)

fabine
fabine / fabine Sun, 2011-07-31 11:44

Szia! Nagyon jó a recept, nekem elsőre sikerült, 48 db lett belőle. Légkeveréses sütőben 200 fokon sütöttem, 20 perc alatt megsült. Nagyon szép, könnyű fánkok lettek. Köszi a receptet!!

fabine
fabine / fabine Sun, 2011-07-31 11:46

Nekem volt, hogy 2-3 hétig is várakozott, de volt, hogy pár nap alatt fölrakták.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 19:50

szia.miért vaniliás krém mikor vaniliát nem is irsz?szeretném kiprobálnién is mert guszta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 19:49

szia.miért vaniliás krém mikor vaniliát nem is irsz?szeretném kiprobálnién is mert guszta.

1786
mangalica zsír 22 dkg
finomliszt 22 dkg
víz 2.2 dl
tojás 8 db
cukor 1 ek
1 csipet
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 20 dkg
tej 7 dl
tojásfehérje 6 db
habtejszín 5 dl