Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk 7. - tejszínhabos

Képviselőfánk 7. - tejszínhabos
Képviselőfánk 7. - tejszínhabos
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kipróbáltam más képviselőfánk receptet is, de nekem ez vált be. Én mindig két adagot sütök belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

ajánlat

Tölthető más töltelékkel is, eredetileg a krémesnél használatos tojásos krémmel van töltve. De a tejszínhab gyorsabb megoldás:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, az olajat, a csipet sót és a vaníliás cukrot felfőzzük. Hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. El kell válnia az edény falától.
  2. Levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkavarjuk.
  3. Habzsákba szedjük. Kenetlen tepsibe tetszőleges méretű csókokat nyomunk.
  4. Forró sütőben sütjük. Addig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, míg meg nem pirult, mert akkor összeesik. Ekkor alacsonyabb hőfokon még néhány percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, óvatosan kiszedjük a tepsiből.
  6. Ha kihűlt, éles késsel kettévágjuk, de nem vágjuk teljesen át.
  7. A tejszínt ízlés szerinti cukorral keményre verjük, megtöltjük vele a fánkokat.
  8. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, s becsorgatjuk a fánkok tetejét.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínhabos égetett tészta, habos-csokis képviselőfánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

657
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
cukor 3 ek
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 5 dkg