Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk 9.- az igazi

Képviselőfánk 9.- az igazi
Képviselőfánk 9.- az igazi
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazság az, hogy már sok receptet kipróbáltam, de minden esetben a fánkok összementek:(. Aztán a nagymami elárulta a nagy titkot, amit szeretnék megosztani veletek is.
Tényleg nagyon fini, kb. 36 db lett, de szokás szerint el is fogyott :)
Annyira tökéletes lett az íze is, hogy az én anyukám azt mondta, hogy ez tutti cukiból van! :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

ajánlat

Porcukorral díszítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt.
  2. Ha teljesen feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk.
  3. Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz, és leválik az edény faláról.
  4. Tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és kisebb halmokat nyomunk. (Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.)
  5. És most jön a titok :). Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük.
  6. Ha szép aranyszínűek lettek a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
  7. A sárga krém elkészítéséhez a pudingport, a tej-cukor-liszt-vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk, és a zselatint is.
  8. Fehér krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint.
  9. A kihűlt fánkokat 2/3 megvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
  10. Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 122
össznézettség: 135 819
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 012
elkészítve: 72/86
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

képviselőfánk, kalapos sütemény krémes-tejszínhabos töltelékkel

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iren Ircsi Dr Aracsi Jozsefne
Iren Ircsi Dr Aracsi Jozsefne Thu, 2019-04-18 13:16

A só és a cukor nem kell a tésztájába, mert azért nem jön fel, csak a zsiradék olvad ki belőle. Soha nem tettem sót és cukrot a tésztához mindig szépen feljöttek a fánkok. Most hogy cukrot és sót is tettem, megmaradtak akkorának mint ahogy betettem.

lulugazdi
lulugazdi Sat, 2017-11-04 08:08

Ez az igazi, gyerek-kamaszkorom receptje! Zsír és víz, de sokszor csináltuk :) Habzsák nem volt, kanállal adagoltuk és a gázsütőbe mindig kellett egy kis párát csinálni még pluszba . A töltelék simán pudind volt. Ma megcsinálom !!!!

Cica1967
Cica1967 Fri, 2017-06-02 17:28

Hat, gratulalok, ez a teszta recept ugy jo, ahogy van, az osszes megosztott trukkel, instrukcioval egyutt! Koszonom, hogy megosztottad!!! Vegre tokeletesek lettek a fankok! :)

d.erika1971
d.erika1971 Fri, 2017-04-14 11:04

Kedves Nono!
Köszönöm a receptet! Évek óta sikertelenül próbálkoztam sokféle recepttel. Egyik sem sikerült. Ma reggel egy youtube videó alapján megint kudarc a tésztával... Nem adtam fel. Igaz csak fél adagot mertem kipróbálni, de sikerült!!!! Ezentúl csak a Te receptet alapján csinálom.

anita.nj
Beni / anita.nj Sun, 2016-02-14 19:56

Szia,mit csinálok rosszul,ha a sütőben csak a zsiradék olvad ki a tésztából ,az meg akkora marad mint amikor betettem?

Melinda225
Melinda225 Thu, 2015-12-31 11:00

Sziasztok!
Egy nagyon nagy baj van a recepttel. Nincs benne, hogy egyből DUPLA adagot csinálj! Isteni finom, tökéletes, IMÁDOM!!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom! És annyira egyszerű elkészíteni, ek se tudjátok képzelni! KÖSZÖNÖM nagyon-nagyon-nagyon!

Huncutka
Huncutka / Huncutka Sun, 2015-02-01 16:24

Nagyon szépen köszönöm a receptet, tegnap kisütöttem a fánkokat és ma töltöttem meg puding krémmel. Felét csokisan másik felét vaníliásan és isteni finom lett. Igaz nem lett 36 db, csak 14 amit be töltöttem, de nem kicsik :D . Családi összejövetelen szépen bizonyítottam, mert tudták rólam ettől a tésztafélétől félek :). Puszi érte.... :)

sipiandi
sipiandi Thu, 2014-11-13 11:18

Nagyon szuper a recept, végre nem esett össze! Sikerült, és szépek is lettek!

Dömök Katalin
Dömök Katalin Thu, 2014-06-19 12:57

Szia-Nono!

Most hétvégén tervezem megcsinálni a fánkocskákat, de tanácstalan vagyok a habzsákot illetően, milyen méretet kell beszereznem?
Köszi:-)

Zoo
Zoo Tue, 2014-02-25 12:14

Kedves Nono!

Azt szeretném megkérdezni hogy a fennt leírt mennyiségű hozzávalókból lett kb. 36 darab képviselőfánk? És kb milyen nagy lesz egy fánk? Válaszod előre is köszönöm! Üdv.: ZOO

-Nono
-Nono / -Nono Tue, 2014-02-25 13:30

Kedves Zoo!
Igen ebből a mennyiségből kb 36 db lesz :) a mérete?? hmmm ez jóó kérdés ,normál méretű ránézésre is egy db kellemes mennyiség , elfogyasztva is tökéletes. kb olyan 7cm átmérőjű és a magassága 8-10 cm .természetesen függ attól is hogy szépen feljöjjenek a tészták ..formája és a betöltés mennyiségétől is . remélem tudtam segíteni :)

Zoo
Zoo Tue, 2014-02-25 13:41

Köszönöm szépen sokat segítettél ha lesz még kérdésem vele kapcsolatban írok! :)

-Nono
-Nono / -Nono Tue, 2014-02-25 15:13

Nagyon örülök neki ,hogy tudtam segíteni.Ha elkészült majd légyszi írd meg milyen lett :)

dtiger
dtiger Fri, 2014-02-21 13:41

Szia!
A víz és a só egyáltalán nem szerepel a hozzávalóknál, pedig az összeállítás első mondatában jelen vannak. Egy kis pontosítást kérnék. Köszönöm :-)

-Nono
-Nono / -Nono Sat, 2014-02-22 18:36

Szia !
köszönöm az észrevételt :) .A sónál a mennyiséget sajnos nem engedi a rendszer :(
így az marad csak a leírásban.

ann86hu
ann86hu Mon, 2013-04-08 19:09

Jól sikerültek, szépek és finomak is lettek a fánkocskák.
A pudingos krém viszont nagyon besűrűsödött, nem tudtam összekeverni a fehérjével, darabos lett, bár legalább zselatinra nem volt szükség. Végül habverővel kevertem össze őket, hogy valamennyire krémes legyen.
Ettől függetlenül nagyon finom volt életem első képviselőfánkja! :)

pandinka
pandinka Mon, 2013-03-18 15:23

Kedves Nono!

Zselatin szerepel a hozzávalók felsorolásának végén, úgy értelmeztem az a tejszínhabhoz kell, viszont a sárgakrém készítésénél is írsz zselatint, abba mennyit? (milyen zselatint használjak?)

Köszönöm a választ!

pandinka

-Nono
-Nono / -Nono Wed, 2013-02-27 09:34

Kedves csokipancsi!

A kinyomott kis gombócokat kell lekenni a tojással.A Krémhez a pudingot megfőződ és amikor már kezd langyos lenn akkor kevered hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét!
Jó sütés :)

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Wed, 2013-02-27 07:41

Olyan kérdésem lenne, hogy a pudingot először meg kell főzni simán tejjel es cukorral, es utana belekeverni a többit, vagy mindent osszekeverve suruve kell főzni? Ma tervezem megcsinálni, majd beszamolok :) előre is köszönöm.

NTamas
NTamás / NTamas Fri, 2013-01-04 17:34

Nagyon jó ez a recept!!! Minden simán ment, szép nagyok lettek a fánkok. Nagy siker volt.

-Nono
-Nono / -Nono Fri, 2013-01-04 18:16

Szia Tamás!

Nagyon örülök,hogy rátaláltál a receptemre, És hogy nagy sikered volt vele :)
Én karácsonyra 120 db készítettem el ....és mind el is fogyott :)

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-11-16 14:14

Életem első jól sikerült képviselőfánkja!Nagyon köszönöm!

istria
istria Sat, 2012-06-09 14:07

Tanakodtunk, hogy milyen süti legyen a hétvégén és már megint erre szavazott a család :) A kisboltban már messziről vigyorognak rám, jön a schmalzos néni :))
Köszönjük a receptet újra! Szép hétvégét

gidaie
gidaie Sat, 2012-05-12 07:21

Köszönöm a receptet!Többször próbálkoztam már de sosem sikerült a tésztája,mindig összeesett.
Most végre sikerült!:)

-Nono
-Nono / -Nono Sat, 2012-05-12 07:29

Kedves gidaie ! Nagyon szívesen ,és örülök hogy sikerélményed volt :)Szép napot !Nono

Hötmöt
Hötmöt Sun, 2012-04-29 10:51

Most sült meg a tészta- nagyon erőt kell vennem magamon hogy ne nyissam ki a sütőt, csak résnyire- eddig jól néz ki, köszi a receptet:)!

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2012-04-29 11:01

Szia!
Nagyon szívesen :) Úgy látom nem én vagyok az egyetlen aki ebben a jó időben süt :)
Nekem már csak 2 torta rendelésem van hátra :)
További jó sütögetést!

istria
istria Thu, 2012-04-26 07:30

sürgőskérdés: helyettesíthető a zsír vajjal? (a közeli boltokban nem tartanak zsírt)

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-04-26 07:39

Szia! istria!
Sajnos nem helyettesíthető vajjal! ennek a tésztának a zsír az alapja ettől fognak szépen felpuffadni a kis gombócok !
További jó sütést :)
Üdv:Nono

istria
istria Thu, 2012-04-26 07:47

Köszönöm szépen! Akkor talán ezért estek össze, mikor először próbálkoztam velük. Nincs más hátra, bevonatozok a városba és szerzek zsírt! :) Szép napot.

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-04-26 09:56

Szívesen :)
Legalább ilyen szép napsütéses időben vonatozol :)remélem sikerül beszerezned és így már tökéletesre fognak sikerülni a képviselő fánkok !
sok sikert :)
Nono

istria
istria Fri, 2012-04-27 09:50

Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!!
Az első adag kisült: roppanós, hatalmas, gyönyörű fánkok lettek! A férjem 37. szülinapjára készítem a kedvencét és tele önbizalommal rögtön dupla adagot kevertem be :)
(kaptam a helyi boltban zsírt, a férjem fettként kérdezett rá és mindenféle növényi zsírt mutogattak neki, aztán tegnap bebicajoztunk a gyerkőcökkel és rögtön kiszúrtam a polcon a malackás csomagolást :)

-Nono
-Nono / -Nono Fri, 2012-04-27 11:25

HŰŰŰ ez igen gratulálok !!! :)) Nagyon szívesen :) Örülök hogy sikerélményed lett és persze ,hogy csodásra sikeredtek a fánkok !! Boldog szülinapot a férjednek!

istria
istria Fri, 2012-04-27 09:52

és az íze is csodás: kóstolgatjuk a lányommal :) annyi a képviselőuraknak :)

dombinori
dombinori / dombinori Sun, 2012-03-11 18:35

Szia -Nono,

Nem rég lettek kész a fánkok. Jaj úgy örülök nekik, igaz, hogy csak másodjára, de sikerültek!! Elsőnek valószínű túl hamar nyitottam ki a sütő ajtót. Nagyon szépek és finomak lettek. Tökéletes! A párom nagyon örült neki, ez az egyik kedvence. Köszi a receptet.

Üdv,
Nóri

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2012-03-11 19:47

Szia Nóri!
Nagyon örülök ,hogy sikerült :)
Most már profi vagy ,így akkor többször okozhatsz meglepit a párodnak:)
Üdv:Nono

KuruczRita
KuruczRita Fri, 2011-12-30 16:39

Szia.
Mindenképpen kipróbálom,de annyit kérdeznék előtte, hogy a zselatint hogy adjam hozzá?mert azt ugye vízben kell oldani!?

-Nono
-Nono / -Nono Fri, 2011-12-30 18:18

Szia Rita!
A zselatint kis vízben oldom fel .és úgy csurgatom a krémbe bele,közben mixerrel folyamatosan keverem,hogy ne legyen csomós!
sok siker:)

falcsy
falcsy / falcsy Sun, 2011-12-11 22:46

Tegnap elkészítettem a férjemnek a megismerkedésünk 12. évfordulójára, nagyon ízlett neki:). Köszönet érte, mert már kb. ez volt a 6. próbálkozásom és mind a kukában landolt, már kezdtem róla lemondani, hogy a férjem kedvenc sütijét el tudom-e készíteni valaha......
Üdv

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-12-12 13:55

Szia falcsy!
Gratulálok nektek a 12 évhez ,és nagyon örülök hogy ti is megszoktátok ünnepelni az ilyen eseményeket! :) És hát persze a sikerélményhez is gratulálok,nagyon örülök ,hogy sikerült egyrészt rátalálni a receptre ,és egy újabb kísérletet tenni :)másrészt meg, hogy a férjednek is ízlett!
További élményekben gazdag sütögetést kívánok!
Szép napot Nono :)

zuzanne
Zsuzska / zuzanne Sun, 2011-12-11 14:26

Lassan hozzáfogok a krémhez, hülnek a gyönyörü formás fánkocskáim. Most csinálom életemben először. Ugyanezzel a receptel készítem én is, csak én anyukám könyvéből lestem a titkokat, de maximálisan meg vagyok elégedve a habkönnyü pufi halmokkal. Máskor is megsütöm majd, és szívből örülök, hogy ez AZ IGAZI recept ;)

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2011-12-11 15:31

szia zuzanne!
Gratulálok biztos nagyon szépek lettek ,és persze finomak is:)Köszönöm szépen .hogy te is az igazinak tarod a receptet.Épp az előbb gondoltam a fánkra, mert lassan írom össze a karácsonyi sütiket, és hát idén az én egyetlen mamikám nálunk tölti a ünnepeket,és ez a egyik kedvence!
Így rajta van a listán :)További jó sütögetést kívánok .
Szép napot :Nono

388
sertészsír 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
cukor 0.5 teáskanál
1 csipet
víz 3 dl
tojás 1 db
tojásfehérje 4 db
tej 3 dl
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1 teáskanál
habtejszín 5 dl
cukor 1 ek
zselatin 1 teáskanál