Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk dombinori konyhájából

Képviselőfánk dombinori konyhájából
Képviselőfánk dombinori konyhájából
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nagy édességrajongó, főleg a krémes és a csokis sütiket szereti, én pedig próbálok mindig a kedvében járni. :-) A munkája miatt sokat utazik, de szerencsére hétvégékre hazajön, ilyenkor mindig a kedvenc sütijeivel várom őt. :-) Hasznos tanácsok: Nem szabad hirtelen kinyitni a sütő ajtaját, mert összesnek a fánkok. Én sütés után kitamásztom egy fakanállal, és így várok 15 percet, ezután kinyitom félig a sütőajtót, és így is várok még 15 percet a biztonság kedvéért. Csak ezután veszem ki a fánkokat a sütőből. Ha cukrozatlan tejszínt vettünk, akkor érdemes egy evőkanál cukrot a keveréskor hozzáadni. Nekem 11 db lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tetejére lehet önteni csokimázat vagy karamellt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Azzal kezdjük, hogy bekapcsoljuk a sütőt, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítjük a tésztát.
  2. Odatesszük egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, jól elkeverjük, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetjük. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
  3. Kicsit félretesszük, hogy hűljön, kevergetjük 1-2 percig mindössze.
  4. Belekeverjük az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverjük addig, amíg sima nem lesz.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe csillagcsőrös habzsákkal kupacokat nyomunk.
  6. Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük. Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
  7. A sárga krém elkészítéséhez összekeverjük a pudingport, az aromát, zselatint, cukrot, lisztet, vaníliás cukorot 2 dl tejjel.
  8. Föltesszük melegedni a 4 dl tejet, majd kavargatás közben hozzáöntjük a pudingporos krémet, sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
  9. A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  10. A kihűlt fánkokat  ⅔-nál elvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
  11. Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dombinori

Mióta szakács: 2012.01.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes égetett fánk, égetett fánk vaníliapudinggal, pudingos-tejszínes fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1055
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 9 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 5 ml
zselatin 1 teáskanál
finomliszt 3 dkg
tojásfehérje 5 db
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag