Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Edit konyhájából

Képviselőfánk Edit konyhájából
Képviselőfánk Edit konyhájából
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újévre készítettem, már több alkalommal. Jól bevált recept. Ajánlom másoknak is!

hozzávalók / 6 adag

A fánk tésztához:

A krémhez:

ajánlat

A tészta hozzávalóinál zsír helyett más zsiradék, akár olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!).

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet a sóval, cukorral és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk.
  2. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
  3. A tojásokat felverjük, és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük, és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
  5. A fánk golyókat és mellékét vízzel lespricceljük.
  6. A sütőt 220 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig, jó ropogósra sütjük.
  7. A megsült fánkok kalapjait levágjuk.

Krém

  1. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
  2. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
  3. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük. Ezután apránként, szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
  4. A tejszínt keményre verjük.

Összeállítás

  1. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín, és a fánk kalapja.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos fánk, vaníliakrémes-tejszínes fánk, vaníliakrémes égetett tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsily
zsuzsily Tue, 2016-11-08 15:41

Kedves Edit!
Ne haragudj, de nem sok a 20 dkg sertészsír ebben a receptben?
Üdvözlettel: Zsuzsily

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2016-11-08 22:14

A recept szerint készítettem.
Nagyon szépre megnőttek.
bátran csak!
Üdv:Edit.

916
víz 2 dl
1 csipet
porcukor 1 ek
sertészsír 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
tojás 5 db
porcukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 6 dl
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 3 dl