Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk helena konyhájából

Képviselőfánk helena konyhájából
Képviselőfánk helena konyhájából
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a tésztával valahogy nem voltam jóban! Most megnéztem az interneten egy videót, nagyon szépen elmagyarázta a cukrász, hogy készítsük el. Felbátorodva a látottak alapján elkészült az én képviselőfánkom. A férjemnek nagyon ízlett! A víznek, lisztnek és vajnak ugyanannyi mennyiségnek kell lennie, 200 grammnak. Nem hiányozhat belőle a cukor és a só sem.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

ajánlat

A sütésnél kell egy kicsit vigyázni, mert a teteje hamar megsül 190 fokon, de belsőleg még nyers, ezért a hőmérsékletet húzzuk lejjebb 160-150 fokra, és az ajtót is kicsit kinyithatjuk, így még kb. 15-20 percig süssük. Én azért szúrópróbát végeztem!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük a 200 g vizet, a 200 g vajat vagy zsírt. Teszünk bele sót és cukrot.
  2. Feltesszük főni, míg a vaj el nem olvad benne.
  3. Végül a 200 g lisztet hozzáadjuk, és pár percig sütjük, mint a rántást. A tészta állaga sűrű, rántásszerű lesz.
  4. Öntsük át egy tálba, hogy kihűljön.
  5. 5 tojást feltörünk egy tálba, elhabarva, apránként a tésztába belekeverjük. Elsőre úgy néz ki, hogy sosem fogjuk tudni a tojást belekeverni, de a végére sima lesz a tésztánk.
  6. Zsírpapírra kiskanállal halmokat helyezünk, bizonyos távolságra, mert megnőnek sütés közben.
  7. 200 fokon előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 15 percig sütjük amikor látjuk, hogy megsült a teteje, húzzuk le a hőmérsékletet 150-160 fokra, esetleg még az ajtót is kicsit kinyithatjuk, hogy a közepe is megsüljön, ne legyen nyers, süssük még kb. 18 percig. A sütési idő függ a halmok nagyságától.

Krém

  1. A tejet, cukrot, vaníliás pudingport, vaníliás cukrot, a lisztet elkeverjük, és feltesszük főni. Sűrű kémmé főzzük.
  2. Kihűlve a vajjal habosra keverjük, majd felverjük a tejszínt.
  3. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük krémmel és felvert tejszínhabbal. Ráhelyezzük a tetejét, és megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 751
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselő, égetett tészta vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, vaníliakrémes tejszínes töltött fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz Sat, 2015-10-17 15:48

Életemben először csináltam, és szerintem tökéletes lett :) Az égetett tészta különösen. Már azon kattog az agyam, hogy mi mindent lehetne csinálni abból a tésztából, csak hogy megint nekiállhassak :D Köszi!

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-10-19 12:33

Örömmel tölt el,hogy elégedett vagy a recepttel! Kívánok további sikeres sütést!
Üdvözlettel,Helena

sisi68
sisi68 Wed, 2015-03-18 15:30

Én is igy készitem a tésztát már 10 éve,ez az igazi recept,csak igy lesz sikeres.Imádjuk!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2015-03-18 17:30

Kedves sisi68!
Azt elhiszem,mert nagyon elégedett vagyok én is ezzel a recepttel!
Üdvözlettel,Helena

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2015-03-17 18:51

Szia!
Nah ezzel én is így voltam, egyszer nekirugaszkodtam... egy "özönvíz előtti" sütőm van, ráfogtam arra az elbénázott képviselőfánkot. De a sikertelenség kezd a feledés homályába veszni, ez a recept viszont meghozta ismét a kedvem, köszi.

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2017-04-01 22:31

Épp készülök újra megsütni,mert sokkal finomabb,mint a vett!
Jó sütést kívánok!!!
Helena

784
víz 2 dl
vaj 20 dkg
1 kk
cukor 1 teáskanál
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
tej 5 dl
cukor 4 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
vaj 10 dkg
növényi habtejszín 2 dl