Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Lizinka konyhájából

Képviselőfánk Lizinka konyhájából
Képviselőfánk Lizinka konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom miért, de nálunk a képviselőfánk a napsütéses szép idővel azonos. Ez készült a jó idő  örömére!

hozzávalók / 4 adag

fánk tészta

krém

ajánlat

Házi készítésű pudinggal is nagyon finom, sőt nagyszerű csokis pudinggal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

fánk tészta

  1. A vajat a vízzel felforraljuk. Ha jól forr, belekeverjük a grízes lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. Kikent tepsibe (vagy sütőpapírra) halmokat rakunk kis kanállal, és forró sütőben megsütjük. A sütő ajtaját nem célszerű legalább 15 percig kinyitni, mert a tésztának nem tesz jót!
  4. A szép sárgára sült fánkokat hűlni hagyjuk egy fadeszkán.

krém

  1. A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a pudingot, és kemény habbá verjük a tejszínt.
  2. Megtöltjük a pudinggal a fánkokat, tejszínnel megtornyozzuk, és rátesszük a tetőket.
  3. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×50 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
393 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliapudingos fánkocskák, vaníliakrémes égetett tészta, pudingkrémes-tejszínes fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

795
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
víz 10 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 3 csapott ek
növényi tejszín 5 dl