Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk tzsupi konyhájából

Képviselőfánk tzsupi konyhájából
Képviselőfánk tzsupi konyhájából
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Félve kezdtem neki életem első képviselőfánkjának, de amint a kép is bizonyítja, nagyon szép lett, és egyszerűbb, mint gondoltam. A fotó után nem sokkal már csak hűlt helye maradt.:))

hozzávalók / 4 adag

tészta

puding

tejszín

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a margarinnal feltesszük a tűzre, míg a margarin teljesen felolvad, ekkor hozzáöntjük a lisztet, sót, cukrot, és folytonos keverés mellett még a tűzön egynemű masszává keverjük.
  2. Ahhoz, hogy gyorsabban kihűljön, és a tojás ne csapódjon ki, érdemes átönteni egy másik tálba, majd kis hűlés után belekeverjük apránként a már előre felvert tojásokat.
  3. Csomómentes, sűrű tésztát kell kapjunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rózsákat nyomunk habzsákkal.
  4. Két ütemben sütjük, ami annyit tesz, hogy 20 percig 180 C-on, majd utána levesszük 150 C-ra, és tovább sütjük.
  5. Akkor jó, ha megemelkedik és a végén üreges lesz. Miután kihűlt, kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  6. A krémhez a pudingport cukorral és tejjel felfőzzük. Amíg hűl, a tejszínt a habfixálóval és cukorral kemény habbá verjük. A szétvágott sütemény aljába előbb pudingport töltünk, majd rá a tejszínhabot, végül rátesszük a tetejét, és megszórjuk porcukorral, így még mutatósabb lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tzsupi

Mióta szakács: 2010.10.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliapudingos égetett tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1059
víz 2 dl
margarin 20 dkg
finomliszt 20 dkg
1 kávéskanál
cukor 2 dkg
tojás 5 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
cukor 3 teáskanál
habtejszín 3 dl
cukor 3 teáskanál
habfixáló 1 csomag