Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Zita konyhájából

Képviselőfánk Zita konyhájából
Képviselőfánk Zita konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rágóta szerettem volna képviselőfánkot sütni, de tartottam tőle. Rátaláltam erre a receptre, elkészítettem, és rájöttem, nem is olyan nagy ördöngösség.:-) Bátran ajánlom kezdőknek is. Nagyon-nagyon finom.:-) Ebből a mennyiségből kb. 15 darab lesz.

hozzávalók / 10 adag

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd amikor a margarin elolvadt, beleszórjuk a lisztet is. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától a massza (kb. 2 perc).
  2. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleadva a tojásokat jól összedolgozzuk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. ping-pong labda nagyságú halmokat teszünk kanállal vagy habzsákkal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Tíz percig nagy lángon (210 fok) sütjük, majd további 15 percig közepes lángon (170 fok). A sütőajtót ne nyissuk ki sütés közben, főként az első 15 percben, mert a fánkok összeesnek. Ha kész, még kb. 5-10 percig szárítjuk a fánkokat az elzárt sütőben.
  5. Krém: szokásos módon a fél liter tejből 2 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, amikor már meleg, beletesszük a nagy ek margarint. Ha kész, 3 percenként megkevergetjük, hogy ne "bőrösödjön":
  6. A habtejszínt felverjük és a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
  7. Hab: a tejszínhez hozzáadjuk a teáskanálnyi cukrot, az 1 cs vaníliás cukrot és a habfixálót. Kézi mixerrel aránylag kemény habot verünk belőle.
  8. A kihűlt fánkoknak a tetejét levágjuk. Ráhalmozzuk a pudingos krémet, majd a tejszínhabot, és visszatesszük a "kalapjukat".
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fánk égetett tésztából, pudingos fánk, vaníliás-tejszínes képviselőfánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
víz 1.5 dl
tojás 6 db
1 csipet
finomliszt 20 dkg
margarin 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
margarin 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
habtejszín 1.5 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag