Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kerek kalács

Kerek kalács
Kerek kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi osztálytársamtól kaptam a receptet, ami egyébként a Sárközben jellemző kalács. Van olyan hely, ahol nem kerekké formálják, hanem fonják. Az öntetet eredetileg felforralják, és a kisült kalácsokat abba mártják bele. (Én személy szerint hidegen szeretem a mártást, és a kalácsot falatonként mártogatom.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

ajánlat

Gulyás vagy bableves után igazán jól illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megkelesztjük.
  2. A liszthez keverjük a megkelt élesztőt, és a többi hozzávalót.
  3. Jól kidolgozzuk, és kb fél órát hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt, akkor kb 2 cm vastagra nyújtjuk, és 4 csíkot vágunk. Ellentétes irányba csavarva a két végét karikát formálunk belőlük. Megsütjük.
  5. Közben a mártáshoz valókat összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt kalács, kalács tejfölös öntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szokecele
szokecele Sat, 2012-03-17 10:21

Ma kipróbálom, remélem hasonlít arra a nagyi féle "köt tejfölösre", amire olyan régóta vágyom :-)

981
tej 0.5 l
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
disznózsír 7 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 350 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint