Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kérges csirkemáj mustáros szósszal

Kérges csirkemáj mustáros szósszal
Kérges csirkemáj mustáros szósszal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprikás-lisztes bundára régen találtam a neten, bár ott almapürével készítették, és bécsi májnak nevezték... A többi meg csak úgy jött a májhoz... Disznómájjal is egész jó, de szerintem csirkemájjal az igazi.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként én burganyapürét szoktam csinálni (ha nagyon sietek, a máj előtt teszem oda a burgonyát főni). Uborkasalátával tökéletes (ecet, só, bors, cukor, fokhagyma).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk, kicsit hagyjuk ázni, majd lecsöpögtetjük.
  2. A liszthez hozzáadunk tetszőleges mennyiségű fűszerpaprikát.
  3. A májdarabokat megforgatjuk a paprikás lisztben, majd serpenyőben, olajon mindkét oldalukat 'kérgesre' sütjük.
  4. A szószhoz megtisztítjuk, és felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben).
  5. A máj olajában megpároljuk/sütjük a hagyma- és foghagyma-szeleteket.
  6. Hozzáadjuk a mustárt (kb. 2 ek), elkeverjük, és felöntjük egy kis vízzel, fűszerezünk.
  7. Egyenletesre keverjük, miközben besűrűsödik kicsit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tiimea

Mióta szakács: 2011.08.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros csirkemáj burgonyapürével, paprikás lisztbe forgatott sült csirkemáj mustáros szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mumy76
Mumy76 Fri, 2012-09-07 14:16

Igen, ez nagyon finom volt. A martas kivant nekem meg egy kis cukrot, hogy levegyen az " elebol", de biztosan feldobja a majat :) !

Koszonom szepen !

402
csirkemáj 4 db
finomliszt 75 g
fűszerpaprika 2 ek
mustár 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 20 dkg