Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kérmes mákos piskótatorta

Kérmes mákos piskótatorta
Kérmes mákos piskótatorta
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kisfiam (31) névnapjára akartam valami különleges tortát készíteni. Hétvégén mindig van valami sütemény, ha
várom őket, éppen ezért szerettem volna, ha nem a szokványos dolgok kerülnek desszertnek a család asztalára.
Engem örömmel töltött el az, amit az arcokról sikerült leolvasnom, attól függetlenül, hogy lime helyett, citrommal dolgoztam!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A torta krémjéhez, ha nem eléggé kemény állagú natúr krémsajtot sikerül beszerezni, 2 ek oldott zselatinnal megköthetitek a krémet.
Legközelebb én is keményebb állagú krémsajttal próbálkozom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat.
  2. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat és a darált mákot.
  3. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  4. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Hozzákeverjük a natúr krémsajtot.
  6. Kettévágjuk a kihűlt piskótakarikát, a krém felét rákenjük, a másik felével bekenjük a torta tetejét és oldalát.
  7. Egész mákszemekkel körbeszórjuk a torta oldalát, a tetejét meg a maradék mákkal becsíkozzuk.
  8. A lime-ból vékony szeleteket vágunk, és a tetejét azzal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 808
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos zebratorta, krémes mákos piskóta lime-mal, mákos-vaníliakrémes sütemény

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

napsugár02
napsugár02 Sat, 2014-03-22 18:50

szia nagyon jol néz ki .kérdésem annyi ,hogy a tojássárgát el kell kevernem vagy csak ugy ahogy leütötem tegyem a felvert tojásfehérjéhez?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-20 14:33

Kedves Jucci !
Ismerem ezt az érzést, néhányszor velem is előfordultak hasonló lelkiismeret furdalások
az életem során, nagyon nehéz teher tud lenni ! Igazából butaság ! De mit tegyünk,
ha genetikailag így vagyunk kódolva ! Neked is szép napot ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-07-19 17:12

Kedves Jucci !
Ha élsz-halsz érte, azt tanácsolom, nyugodtan készítsd el!
Én úgy szoktam megoldani az ilyen helyzeteket, hogy pl.
a táska levest nagyon szeretem, a fiúk nem. Készítek nekik mást,
amit ők szeretnek. Így mindenki jól jár !
Szeretettel üdvözöllek : Olaszné Anci

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-07-20 13:52

Kedves Anci!
Már megfordult a fejembe nekem is ez a megoldás,csak akkor rám marad egy egész torta :-) Nem félek hogy megmaradna,csak a lelkiismeretemmel kéne elszámolnom,hogy egy egész tortát betermelek.De lehet ha rossz napom lesz meglepem MAGAM vele :-) Szép napot kívánok neked!Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2011-07-19 15:06

Mióta megjelent ez a recepted,minden nap szemezek vele :-)Az a baj,hogy a férjem sem a mákot,sem pedig a citromot nem szereti,én pedig mindkettőért élek halok.De biztos hogy valakinek a valamiére megsütöm,és így ehetek belőle :-) Köszönöm a receptet elmentettem!Üdv.:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 20:12

Kedves Zsuzsi !
Ha megtudok valami közelebbit a kecskesajtról, neked is elmondom ! Én szombaton sütni akarok, de hajnalban !A boltban meg igyekszem szétnézni ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 20:08

Nekem meg most jut eszembe, hogy még nem is ettem kecskesajtot ! Amit ettem valaha, az őskorban
az juhsajt volt és az nagyon finom volt ! Valamikor régen álltam sorban a piacon juhsajtért és egy
hölgy egyszer csak rám nézett és felkiáltott: Úristen !-magának pont olyan szép kék szeme van,
mint édesanyámnak volt ! Akkor ettem utoljára juhsajtot. Ha megtudok valamit,híradással leszek.
Hogy Ferencvárosban nem járnak kecskék?....Nahát !!!!!!!!!!!! Szép estét ! Anci

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-07-14 16:07

Ancikám!
köszi a tippeket,de azért várom a bolti szétnézős tapasztalataidat is,van időnk,mert ebben a rohadó melegben nincs az a pénz amiért begyújtom a sütőm Csatóhoz hasonlóan:)
ne is emlegesd a kecskesajtot:)folyik a nyálam...
üdv.:Zsuzsi

csato
csato Thu, 2011-07-14 15:48

Szia!
Na már tényleg kiveséztük a mascarponét,itt nevetek rajta.Én a mák mániám /ez új/mellé nagy sajt mániás vagyok,ez évtizedek óta tart.Amerre csak jártam a világban sajt hegyeket ettem meg,és persze itthon is.De kecske sajtot csak egyszer ettem valahol vidéken,vagy 30 éve.Az nekem szörnyű volt.Biztos nem jól csinálták,valami iszonyatos mellék íze volt.Ez annyira megmaradt bennem,hogy egyszerűen nem merem újra kipróbálni.Tudod ez olyasmi mint amikor oviban megundorodsz egy répafőzeléktől.
De látva a receptjeid nekiveselkedek.Igaz azt sem tudom hol vegyek igazán jót,mert ezt tényleg nem figyeltem soha!Szóval ha van tipped légyszi írd meg,mert itt a Ferencvárosban nem igen járnak kecskék,csak a 4-es,meg a 6-os villamos.Sajnos.
üdv Csató

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 14:50

Kedves Csató !
A mascarponéból biztos jó, sőt ! Azért nem ajánlottam, mert drága, így eszembe sem jutott.
Nekem meg kecskesajt mániám van. Az evéssel én is így vagyok, nem is vagyok éhes !
Üdv: Anci

csato
csato Thu, 2011-07-14 13:26

Szia!

Ha már mascarponézünk akkor talán ez a krém abból is jó nem?Amúgy mákbelövésem lett,ez az új dilim!:)Nagyon guszta ez a torta,mentettem is.De nincs az a hatalom,hogy ebben a melegben újra bekapcsoljam a sütőt!!Enni sincs kedvem,csak víz,meg dinnye.
üdv Csató

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 12:49

Kedves Edit !
Én meg de örülök neki és szivesen meg is kínálnálak ha volna még belőle és itt laknál a szomszédban !
Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-14 12:47

Kedves szneki !
Mindegy milyen márkájú, csak ne legyen folyós ! A tömlős camping-et pl. NE!
Nem nagyon tudok márkát most hirtelen: Van a téglalap alakú dobozos a "medve"?
Vagy amelyiknek kerekített az alja, de súlyra több, mint az előző.Na Zsuzsikám jól megmagyaráztam !
De megígérem, hogy holnap szétnézek a boltban a sajtmárkákat illetően !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-07-14 11:20

Kedves Anci!
Ez most de szívesen megkóstolnám!!!!!!!! :))))))
Edit

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-07-13 23:14

Kedves Anci!
mostanában rákattantam a mákra,szóval jól jött ez a recept:)biztos elkészítem,nagyon guszta,de ebben a melegben tutti nem,be nem gyújtom a sütőt:)ja és nem vagyok korán kelős típus sem:D
Kérdésem:milyen krémsajtot használtál?a márkájára gondolnék itt,csak hogy ne essek abba a hibába,hogy laza lesz,zselatint meg nem szeretek használni:)
Köszi előre is,mentem a csuda-fincsi sütidet!
üdvözöl:Zsuzsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-13 13:13

Kedves a- Edrienn !
A citromszeletek egy kicsit nagyra sikerültek, de ilyen góliátokat kaptam a boltban.
Igazság szerint lime kellett volna, de nem volt. Nem volt kedvem ilyen melegben messzebbi
boltba kóvályogni.Jó munkát hozzá és sok sikert ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-13 13:09

Készítsd el Évám, én a cukorból vettem le a krémnél, de szerintem nem is olyan nagy baj,
ha nem lesz túl édes ! Jó munkát a hajnali órák konyhájában! Puszi: Anci

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2011-07-13 08:50

Kedves Anci!

Ez a torta valami csoda, annyira szép, hogy kedvem lenne beleharapni! Imádja a család a mákot, biztos elkészítem, főleg ebben a nagy melegben!
Szép napot kívánok!
Üdv.: Adri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-13 08:38

Kedves Anci!
Csoda guszta!:-))
Én a citromosért vagyok oda, főleg ebben a hőségben. AzUram a mákot favorizálja-de nagyon :-)) , a gyerekek mind a kettőt egyben, elmentve:-))
Szép napot kívánok, kicsit tán jobb lesz, mint pár napja volt, kibírhatóbb:-))
Éva-Anyóca

444
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 4 evőkanál
mák 10 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 ek
krémsajt 25 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lime 1 közepes db
mák 3 ek