Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kertészlány leves

Kertészlány leves
Kertészlány leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) daraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.
  2. A zöldségeket egy lábosba tesszük, melyben már ott van a (5 dl) tésztalé, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  3. Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.
  4. Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges paradicsomleves orsótésztával és parmezánnal, Zuppa pomodoro con parmezan, olasz ihletésű paradicsomleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2019-01-25 10:53

Kedves Hobbychef!
Nagyon ígéretesnek tűnik a levesed, de az "olaszos ihletésű paradisomleves" kissé félrevezető, nekem inkább paradicsomos hagymalevesnek tűnik, annyi benne a hagymaféle, ami nem baj, azzal én is úgy vagyok, hogy a "hagymát is hagymával", de mivel nem az elnevezés a lényeg, jó lehet, ezért el fogom készíteni.

301
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 közepes db
kelkáposzta 1 kis db
paradicsom 4 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 db
póréhagyma 0.5 db
medvehagyma 0.5 csokor
újhagyma 4 db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 15 szál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
chiliszósz 1 ek
paradicsomlé 5 dl
víz 0.5 l
parmezán sajt 5 dkg
fusilli tészta 10 dkg