Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kerti fűszeres grillezett csirkemell fűszervajjal, grill paprikával

Kerti fűszeres grillezett csirkemell fűszervajjal, grill paprikával
Kerti fűszeres grillezett csirkemell fűszervajjal, grill paprikával
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós fűszeres csirke, füstös ropogós saláta és frissítő-olvadozó fűszervaj. 
A grillszezon kihagyhatatlan receptje következik:

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A fűszervajhoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkéhez

  1. A páchoz egy tálban elkeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, olívaolajat, a citrom reszelt héját, belereszeljük a fokhagymákat és az aprított petrezselymet, kakukkfüvet, majd sózzuk-borsozzuk, és elkeverjük.
  2. A megtisztított csirkemellfilék mindkét oldalát sózzuk- borsozzuk, majd egy tálba tesszük őket, és a pác felét ráöntjük. Elkeverjük, és lefedve hűtőben pihentetjük, minimum 1-2 órát.
  3. Közben elkészítjük a fűszervajat és a salátát.
  4. Ha elkészültünk a többi összetevővel, a grillrácsra tesszük a pácolt csirkemelleket, majd a maradék páccal folyamatosan kenegetve kívül ropogósra, belül szaftosra sütjük.
  5. A fűszervaj-karikákkal és a salátával tálaljuk.

A fűszervajhoz

  1. Egy tálba halmozzuk a felkockázott puha vajat, az átnyomott fokhagymákat, a reszelt citrom héját és levét, majd jöhet az aprított kakukkfű és a bors.
  2. Egy spatula segítségével alaposan elkeverjük, majd egy nagy darab fóliára kanalazzuk a vajas keveréket.
  3. Becsomagoljuk, szorosan feltekerjük, míg egy henger alakot nem kapunk, végül egy alufóliába is betekerjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg el nem készülünk mindennel.
  4. Jöhet a saláta!

A salátához

  1. A paprikákat alaposan megmossuk, majd a grillrácson feketére sütjük minden oldalát.
  2. A grillről levéve, letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd finoman lehúzzuk a feketére pirított héját, kimagozzuk, és hosszában csíkokra vágjuk.
  3. A paradicsomokat félbe és negyedbe vágjuk, majd elkeverjük a paprikacsíkokkal, sózzuk-borsozzuk, és egy kevés aprított kesudióval megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1190 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
barna cukor 3 ek
szójaszósz 3 ek
olívaolaj 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
kakukkfű 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 2 db
vaj 100 g
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 tk
kápia paprika 6 közepes db
koktélparadicsom 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kesudió 50 g