Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós lencsefasírt

Kesudiós lencsefasírt
Kesudiós lencsefasírt
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vegetariánus újságban akadtam erre a receptre, finom lett a végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tatármártással vagy majonézzel tálaljuk magában vagy párolt krumplival.
Tehetünk bele még ízlés szerint apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, bő vízben feltesszük főni paradicsommal, babérlevéllel, pucolt, szeletelt répaval és a pucolt hagymával. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kesudiót durvára metéljük, összekeverjük a lencsével, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a morzsát, a fokhagymanyomón lenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 5 percet állni hagyjuk.
  3. Nedves kézzel kis fasírtokat formázunk belőlük.
  4. Felhevítjük az olajat, kisütjük benne a lencsefasírtokat, mindkét oldalukat jól átpirítjuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 908
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kesudiós lencsefasírt, vegafasírt kesudióval és lencsével

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-07-28 14:20

De mi lett a zöldségekkel? Szétfőnek a vízben? Vagy szét kell nyomni őket? És a babérlevelet nem kell kiszedni?

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-07-28 15:19

szia Volfi,
igen, a babérlevelet természetesen ki kell szedni. a zòldségek nàlam szètfòttek, ìgy belekerùltek a fasirtokba. de ki is lehet szedi òket.
majd potolom a receptben is ;-)
tovàbbi szèp nepot,
ùdv. évi

kiscsigusz
kiscsigusz Thu, 2011-07-28 12:36

Úristen, ezt ki kell próbálnom! Eszembe nem jutott volna kombinálni a lencsét a kesudióval, de ahogy most elképzeltem... mennyei lehet. Köszi az ötletet!

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-07-28 15:22

szia Kiscsigusz,
òrùlòk, hogy tetszik, pròbàld ki, finom, ès ez nem a megszokott fasirt ìz.
tovàbbi szèp napot,
ùdv. èvi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-28 10:04

Nagyon guszta tálalás, az ötlet nagyon -nagyon tetszik, köszönöm, elmentettem.
Ügyes ötlet volt ez a recept, és nagyon fincsinek látszik.Köszönöm:-)
Szép napot!
Éva-Anyóva

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-07-28 15:20

szia Eva-Anyoca, òrùlòk hogy tetszik, puszi ès szèp napot neked is!!!
èvi

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-07-28 15:19

szia Eva-Anyoca, òrùlòk hogy tetszik, puszi ès szèp napot neked is!!!
èvi

1417
lencse 300 g
paradicsom 1 db
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 4 db
kesudió 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 100 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 80 g
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 8 ek