Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétcsokis mousse likőrös kekszalapon

Kétcsokis mousse likőrös kekszalapon
Kétcsokis mousse likőrös kekszalapon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb desszert, amit nem kell sütni, és hűsítő finomság ebben a forróságban. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

Alaphoz:

  • 23 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1,5 ek kakaópor
  • 5 ek víz
  • 1,5 ek bon-bon meggylikőr

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 2 púpos tk zselatin
  • fél dl víz

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát, a porcukrot, a kakaót és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a likőrt, a vizet, és összegyúrjuk (nem kell, hogy teljesen összeálljon, csak jól tapadjon).
  2. Sütőpapírral bélelt, kivehető aljú tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos masszát egyenletesen, vagy egy tortakarikát ráteszünk egy tálcára, és abba nyomkodjuk a masszát.
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral vízgőz fölött jól felfőzzük, míg a cukor el nem olvad, és kicsit sűrűbb masszát nem kapunk.
  4. Levesszük a gőzről, és kihűlésig habosítjuk.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, a csokikat megolvasztjuk (egybe olvaszthatjuk a csokikat).
  6. A kihűlt tojásos részhez adjuk a felvert tejszínhab felét és az olvasztott csokit, óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínhab másik felét.
  7. A zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk, majd egyszer forrásig melegítjük.
  8. A krémből kanalazunk a zselatinba, hogy kiegyenlítődjön a hőfoka, majd beleborítjuk a csokis-habos krémbe a zselatint, és jól összedolgozzuk.
  9. Elkenjük a krémet a kekszalapon, és a hűtőbe rakjuk dermedni.
  10. A meggyeket kimagozzuk, és jól leszárítjuk (én meghempergettem egy kis kekszmorzsába is, hogy a meggyben lévő lé felivódjon). Ráhalmozzuk a krém tetejére.
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 092
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kétcsokis mousse likőrös kekszalapon gyümölccsel, meggyes csokimousse torta, csokihabos-meggyes torta sütés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!