Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétféle rózsabors mártás

Kétféle rózsabors mártás
Kétféle rózsabors mártás
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm mondta mindig, hogy kóstoljam meg a rózsaborsot. Elmagyarázta, ő hogyan csinálja a kétféle mártást, hát itt vannak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kacsamell, libamell vagy csirkemell mártásaként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a fokhagymát.
  2. Egy kis fazékban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk benne a rózsaborsot. Kb. 2 perc elég nekik.
  3. Beleszórjuk a fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
  4. Előveszünk egy másik kis fazekat, és kettéválasztjuk a készítményt. Az egyikbe 2 dl tejszínt, a másikba 2 dl narancslevet öntünk.
  5. Kétszer fél ek (vagy egy tk) keményítőt keverünk el mind a két fazékban kézi habverővel, csomómentesre.
  6. Addig főzzük őket rendszeres kevergetéssel, míg ideálisan krémes állagot kapunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Rózsaborsos narancsmártás, rózsaborsos tejszínmártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

138
rózsabors 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
kacsazsír 1 ek
főzőtejszín 2 dl
narancslé 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál