Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétmustáros-lencsés tésztasaláta

Kétmustáros-lencsés tésztasaláta
Kétmustáros-lencsés tésztasaláta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ez a story túl hosszú lenne... :), de végül megszületett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztás előtt rakjuk hűtőbe egy fél órára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző nap áztassuk be, majd főzzük puhára egy babérlevéllel vegetás vízben. Ha kész, csepegtessük le.
  2. Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
  3. Keverjük ki a majonézt a kétféle mustárral, ízlés szerint borsozzuk.
  4. Aprítsuk fel a lilahagymát.
  5. A tésztát öntsük egy nagyobb üvegtálba, öntsük rá a mustáros szószt, forgassuk össze, adjuk hozzá a lencsét és a lilahagymát, keverjük össze. 
  6. A lencsét és a tésztát is hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt összekeverjük a salátát.


 



 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 234
elküldve: 14
receptkönyvben: 579
elkészítve: 24/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsés saláta, tésztasaláta lencsével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2013-01-27 11:47

Melegen, reszelt sajttal és tejföllel is nagyon finom.

cero
cero Mon, 2011-08-08 19:01

Helló!

Körbenéztem a blogodon. NAgy faján recepteket töltöttél fel. És a képek is elismerésre méltóak. Profi fotós vagy? Milyen gépet használsz? Adhatnál pár tippet az ételfotózáshoz :)

Samy
Samy / Samy Mon, 2011-08-08 20:47

Köszi! :)) Hogy mennyire vagyok profi nem tudom, de igen, fényképész vagyok, bár sajnos csak hobbiként űzöm. Egy Canon 350D-m van és két kedvenc obim, egy 60-as F2.8-as macro. Ezzel készítem a közeli fotókat ahol szívesen használok kis mélységélességet, azaz csak a fő témát hagyva élesen. A másik egy 24-70-es 2.8-as obi, ezzel a távolabbi képeket szoktam készíteni, nagyobb látószögben.
Szívesen adok tanácsot, kérdezz bátran :). Az igazság viszont az, hogy igazán jó képeket leginkább tükörreflexes géppel lehet csinálni. Tisztelet a kivételnek, mert vannak! Szerintem a legfontosabb a kompozíció, az, hogy mit is akarunk viszontlátni a képen, tárgyak elhelyezése, színek, formák összehangolása. És ami még nagyon fontos, a fények. Én természetes fénnyel dolgozom, egy szemből és egy oldalról jövővel, ha túl sötét van akkor visszaderítek a témára, mondjuk egy ezüst színű tálcával. Ilyenkor az oldalról jövő fényt "fogom be" és irányítom a sötét részre. Manuális beállítással dolgozom, de ezt túl hosszú lenne most ide leírni... :) Ami még elkél egy állvány és egy önkioldó. De ami a legfontosabb, a lelkesedés :)) Ha kérdésed van szegezd nekem bátran! ;) Üdv, Samy

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-10-14 08:34

Ez biztos finom, és milyen könnyen előállítható! Azért arra a hosszú sztorira kíváncsi lennék...;-) Pusz: Mrs Smith

Samy
Samy / Samy Thu, 2010-10-14 10:09

:) Bizony finom és tényleg roppant egyszerű. A sztorit a blogomon elolvashatod... :D Pussz

569
farfalle 30 dkg
majonéz 6 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
mustár 2 teáskanál
lencse 20 dkg
lila hagyma 1 db
babérlevél 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek