Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ketrecbe zárt sült cseresznye

Ketrecbe zárt sült cseresznye
Ketrecbe zárt sült cseresznye
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznyéből ritkán készítek desszertet - túl nagy a macera a magozással, ráadásul magában is nagyon finom. Ezt a pitét viszont össze szoktam dobni cseresznyeszezonban. A tészta nem túl édes, és maximálisan a sült cseresznye kerül előtérbe. Az eredeti recept szerint nem rácsozzák, hanem kinyújtott tésztalappal fedik be, de nekem megéri a plusz 10 perc munkát, hogy végeredmény egy ketrecbe zárt sült csereszyne legyen. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk, és félretesszük.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejet, vagy egy pici lisztet.
  3. A tésztabucinak levágjuk az ötödét, a többit 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk, és vajazott, lisztezett pitesütő formába igazítjuk.
  4. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A cseresznyéről leöntjük a levet (megisszuk :D) és a formába igazítjuk.
  6. A maradék tésztához adjuk a nyesedéket, vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a pitét.
  7. Megkenjük a tojás sárgájával, és vékonyan megszórjuk a cukorral.
  8. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük 175 fokra, és adunk neki még 20-25 percet.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 103
elküldve: 30
receptkönyvben: 522
elkészítve: 25/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, sült cseresznyés pite

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Mon, 2017-06-19 14:10

Szia! Én rendes kristálycukorral készíteném, mennyit használjak belőle?

Kekusz88
Kekusz88 Thu, 2013-06-13 15:34

Köszönöm a receptet, igazán finom volt a süti és nagyon omlós, puha a tésztája! Csak ajánlani tudom mindenkinek :)

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Thu, 2012-06-21 07:51

Szia!
Megsütöttem tegnap a kisfiammal ezt a sütit nagyon finom lett. Bár én rendes kristály és vaníliacukrot használtam mert gyümölcs meg nyírfacukor épp nem volt :). Igaz az is hogy a 175 fok lehet mert nem hőlégkeveréses a sütőm a 25 perc nem volt elég kb. még 20 perc kellett és az utolsó tíz percben feljebb is vettem vagy 10 fokkal. De az eredmény tökéletes lett. Ezt a tésztát még sokszor fogom használni más sütihez is gyors és egyszerű köszi ezt a receptet! Jó sütögetést mindenkinek!

jamada
jamada Sat, 2012-06-16 18:15

nagyon köszönöm ezt a receptet :)
ép most sül és nagyon kivi vagyok már finom illatok jönnek már hm.. de finom lesz !!

kitketkott
kitketkott Sat, 2012-06-16 16:50

Elkészítettem meggyel és dióval, picit több cukrot tettem a meggyhez (kb 75 grammot). Mindenkinek nagyon ízlett, köszönöm a receptet. :))

beki33
beki33 Sat, 2012-06-16 01:16

Elkészítettem, fele eper, fele meggy volt a töltelék, de sajnos több darát vagy prézlit kellet volna használjak .. :( Valószínűleg az eper volt a hibás :)
De sebaj, mert isteni volt, a vajas tésztát készítettem először, s míg magozgattam, addig betettem a hűtőbe, nagyon szépen nyújtható lett a tészta :) Köszönöm a receptet, nagyon finom volt, igazán!!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2012-06-15 11:04

Szia BobMaster,
Persze, bármilyen édesítő mehet bele, csak ugye a nyírfacukorral vigyázni kell, sokkal kevesebb kell belőle. :)
Igen, a prézli azért van, hogy a felszívja a cseresznye levét. Nem kell lepirítani, de használhatsz helyette diót is, ha az jobban tetszik :)
szép napot!
Üdv,
Nóra

BobMaster
BobMaster Fri, 2012-06-15 10:59

Szia, gyümölcscukor helyett használhatok nyírfacukrot? A zsemlemorzsa azért kell, hogy felszívja a cseriből kijövő levet? Pirítsam le előtte?

458
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
sütőpor 1 ek
méz 1 ek
tej 50 ml
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cseresznye 70 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
fahéj 1 késhegynyi
zsemlemorzsa 2 ek
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek