Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos pogácsa

Kétsajtos pogácsa
Kétsajtos pogácsa
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc pogácsánk, amiből olykor-olykor sajtos rúd is készül, de lehet vegyesen is készíteni. Az első adag pogácsa szaggatása után kb. 8 mm vastagra nyújtom a leeső részeket, megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal és egész köménnyel, majd pizzavágóval feldarabolom. A sütési idő nem változik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Levesekhez vagy csak úgy magában. Kb. 65 db 4,5cm átmérőjű pogácsa készül belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tészta vagy sem, ilyenkor még utána sózhatunk ízlés szerint.
  2. Lisztezett gyúródeszkán 12-15 mm-esre kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk (kis helyet érdemes hagyni közöttük, mert nőni fognak).
  3. A leeső részeket összegyúrjuk, majd azt is kenjük, szórjuk, szaggatjuk, pakoljuk.
  4. Előmelegitett sütőben (2 részletben) 13-15 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 69
össznézettség: 100 963
elküldve: 26
receptkönyvben: 712
elkészítve: 20/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, sütőporos pogácsa, krémsajtos pogácsa

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilatunde
lilatunde Sun, 2013-02-10 19:28

Kedves Zuzu!

Megsütöttem a pogit, nagyon finom lett! Köszönet a remek receptért!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-09-18 22:17

Szia, Zuzu, most keveredtem ide, a ketsajtos pogihoz...azt olvastam az eleslato, hogy keksajtos:)))), hogy blue cheese van benne...csinaltal mar olyant? Ezt elmentettem, biztos nagyon finom. Udv, Eva

ranett
ranett Wed, 2013-07-31 13:02

:D A cikkben a link neve tényleg kéksajtos pogácsa, így én is erre számítottam. De sebaj így is kipróbálom.

tucsike
tucsike Thu, 2012-07-26 12:26

Szerintem vagy ez, vagy az. Legalább is én igy csinálom majd meg.

andreahalasz
andreahalasz Wed, 2012-07-25 23:14

Most akkor nem tudom,hogy, Cottage Cheese- vagy tejfol??

valaki valaszolna,megkoszonem...

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2012-07-26 16:49

Szia!
Cottage cheese vagy tejföl.Amelyik számodra elérhetőbb,én már készitettem joghurttal is,
azzal is nagyon finom lett a pogi.
üdv:Z.

759
finomliszt 48 dkg
vaj 22 dkg
krémsajt 22 dkg
cottage cheese 200 g
2 tk
sütőpor 3 tk
tojás 1 db
cheddar sajt 10 dkg