Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos puliszka csőben sütve

Kétsajtos puliszka csőben sütve
Kétsajtos puliszka csőben sütve
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt Petra receptje alapján készítettem, kicsit átdolgozva az én ízlésvilágomra!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát: egy lábasban felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és a lángot mérsékelve állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Kevergetve kb. 20-35 perc alatt sűrűre főzzük. Kivajazunk egy hőálló tálat, és belesimítjuk a polentát.
  2. Amíg hűl a kukoricakása, elkészítjük a paradicsomszószt: az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfűvel és rozmaringgal (ízlés szerint fűszerezzük: télen szárított fűszerekkel, egyébként frisset használva). Sózzuk-borsozzuk. Időnként megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
  3. A kihűlt puliszkát vízszintesen kettévágjuk. A hőálló tál aljára öntjük a paradicsomszósz felét, rátesszük az egyik polenta szeletet. Erre rárakjuk a mozzarellát, borsozzuk kicsit, rárakjuk a másik puliszka szeletet, nyakon öntjük a megmaradt paradicsom öntettel. Pár karika paradicsomot vágunk a tetejére, és ráreszeljük a trappista sajtot.
  4. 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. fél óra alatt szép mosolygósra megsütjük.
  5. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 727
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

csucsu48

Mióta szakács: 2012.03.19.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos sajtos polenta, mozzarellás paradicsomos egytálétel, polenta paradicsomosan sajtosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Thu, 2015-01-15 20:41

Kedves Csucsu segíts kérlek! Ha beleteszed egy hőálló tálba hűlni a puliszkát, utána hogy tudod kettévágni? Kiborítod, kifordul szépen és utána? Lehet hogy buta kérdés de nem hallottam még erről az ételről, és fantasztikusan hangzik! Az pedig külön tetszik, hogy variálható! Megkockáztatom, talán még édesen is készíthető, vagy nem?

500
kukoricadara 300 g
víz 12 dl
trappista sajt 10 dkg
mozzarella 10 dkg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 közepes db
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint