Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos sós rúd

Kétsajtos sós rúd
Kétsajtos sós rúd
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes azonnal dupla adagot készíteni, mert nagyon gyorsan el fog fogyni.



 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szilveszterre nagyon jó sör-, vagy borkorcsolya lesz belőle.
Ha nincs füstölt sajtunk, egyféle sajttal is nagyon finom, de az igazi ízét a kétféle sajt adja meg.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, szódabikarbónát.
  2. Belereszeljük a füstölt sajtot, és a trappista sajt felét.
  3. Beleütjük az egyik tojást,  hozzátesszük margarint, köménymagot, és a tejföllel összegyúrjuk.
  4. Rugalmas tésztát készítünk, és fél cm vastagra nyújtjuk.
  5. Tetejére kenjük a másik, felvert tojást, és ráreszeljük a maradék sajtot.
  6. Derelye-, vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
  7. Zsírozott sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 851
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd kétféle sajttal, füstölt sajtos sós rúd, sajtos rúd

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1302
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
tejföl 150 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 ek
köménymag 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
disznózsír 1 ek