Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszersült karfiol krokett

Kétszersült karfiol krokett
Kétszersült karfiol krokett
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam egy karfiol krokett képet a pinterest.com-on, de a receptet csak úgy lehetett volna megnézni, ha regisztrálok arra az oldalra. Hát azt túl komplikáltnak találtam, így kitaláltam én egy ilyen receptet. :))  Ha már ennyire fejest ugrottam, akkor azt gondoltam, legyen egészséges is, amennyire csak lehet. Januárban úgyis mindenki egészségesebben szeretne élni, a statisztika szerint kb. két hétig sikeresek is vagyunk. :) (Csak arra nem emlékszem, melyik országban készült a felmérés.) :-))

A búzakorpa úgy került a receptbe, hogy Damilli zabkeksz reggelire receptjét kipróbáltam, ahhoz kellett megvegyem. Pont jól jött, hogy volt itthon, mert olyan zsemlemorzsás a kinézete. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csak úgy magában is finom, nem száraz, de tálalhatjuk tejföllel vagy joghurttal, amit fokhagymával ízesítettünk.

A formázásnál meg sütésnél úgy kell vele bánni, mint a hímes tojással, mert nagyon lágy, de pont ezért finom és nem száraz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt, egy sütőlemezet kibélelünk alufóliával. A karfiolt megpucoljuk, 2-3 cm darabokra vágjuk és egy nagy tál hidegvízbe rakjuk néhány percre. Tésztaszűrővel kipecázzuk, jól lecsepegtetjük. 
  2. Az olajat elkeverjük az 1 tk sóval, 0,5 tk borssal meg a majorannával és egy nagy tálban összeforgatjuk a karfiollal. A sütőlemezen elterítjük, hogy egy rétegben legyen, forró sütőbe tolva pirosra sütjük (25-30 perc). Félidőben keverjük meg, hogy egyenletesen süljön. Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Késes aprítóban ledaráljuk először a zabpelyhet, átöntjük egy tálba. Ledaráljuk a kihűlt karfiolt is, hozzáadjuk a zabpehelyhez a felkarikázott újhagymával, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, rudakat formázunk belőle és meghempergetjük a búzakorpában.
  4. Kiolajozott sütőlemezre rakjuk, forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 940
elküldve: 0
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldsegkrokett, krokett karfiolból, krokett sütőben sütve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2013-01-08 22:16

Kedves Witch!
Nagyon tetszik ez a recept! Imádom a karfiolt, úgyhogy tuti ki fogom próbálni ezt az elkészítési módot is!
Üdv: Samiya

witch
witch / witch Wed, 2013-01-09 01:01

Kedves Samiya!
Orulok, hogy tetszik! Ha csak a 2. pontig jutsz el, mar
ugy is nagyon finom. A sutes jobban kihozza az izet
es nem csak a karfiolnak.
udv:witch

Hobbigilda
Hobbigilda Mon, 2013-01-07 11:28

Nekem meg zabkorpám van otthon, majd abba hempergetem :) Nagyon jól néz ki, elmentettem, alig várom, hogy megcsináljam :) Köszi! Üdv.: Orsi

witch
witch / witch Mon, 2013-01-07 14:33

Nagyon szivesen! Eloszor en is azt akartam hasznalni, de
az sokkal vilagosabb szinu es nem tudom, hogy a sutoben
pirult volna vagy sem.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-06 21:38

Szuper jol hangzik, mentettem, köszi Witch! A kép is tetszik:) jo Újévi egészséget az egesz csaladodnak, Torma :)

witch
witch / witch Mon, 2013-01-07 01:04

Koszonom! En is minden jot
kivanok az Uj esztendore Neked
meg a kedves csaladodnak!
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2013-01-07 01:05

Koszi! Azert a zsemlemorzsa ropogossaga hianyzik es
azt a franya panko-t meg sehol nem talalom.
udv:witch

witch
witch / witch Sun, 2013-01-06 15:35

Nagyon szivesen! Megmondom oszinten a 3-as pontig most jutottam
el eloszor, mert mikor megsul a karfiol, mar ugy felfaljuk.*+*
udv:witch

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-01-06 12:31

Ez nekem tul egeszsegesnek hangzik:))) de tenyleg jo lehet...elmentettem, koszi a receptet!:)) udv. Veronika

283
karfiol 1 nagy db
szőlőmagolaj 2 ek
1 tk
majoranna 1 teáskanál
bors 0.5 tk
zabpehely 15 dkg
újhagyma 4 db
búzakorpa 5 dkg
szőlőmagolaj 1 ek