Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű keksz

Kétszínű keksz
Kétszínű keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (94)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence ez a keksz. Most megsütöttem a fiaimnak és örömmel láttam hogy náluk is nagy sikert aratott.
Nagyon egyszerű, finom és mutatós sütemény.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és a margarint. Jól összegyúrjuk.
  2. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  3. A tésztákat kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  4. A kakaós tésztát ráborítjuk a világos tésztára és összetekerjük.
  5. Konyharuhába tekerve hűtőben 2 órát pihentetjük.
  6. 2 óra elteltével 1 cm vastag szeletekre vágjuk és hézagosan tepsire rakjuk.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 108 115
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 383
elkészítve: 87/103
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós keksztekercs, keksz, csíkos tallér

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ipolyvolgyi.i
ipolyvolgyi.i Fri, 2019-08-30 09:08

Kipróbáltam, és teljesen jó lett. Annyi, hogy nekem sajnos egy kicsit szétlapult pihentetés közben, mivel kicsit (túl) puha a tészta, bár lehet, hogy csak én raktam kevesebb lisztet vagy több margarint. Egész éjszakára beraktam a hűtőbe a nyers tésztát, nem lett semmi baja. :) 15 percet sütöttem kb 160 fokon, alsó-felső sütésen, ha ez segít bárkinek.

Simona01
Simona01 Thu, 2018-12-06 20:08

a te receptedet valasztottam,mert nagyon sok jo kommentet olvastam.
megcsinaltam mindent a recept alapjan kimerve, de alig birtam osszegyurni iszonyu kemeny lett a tesztaja,nyujtasnal ossze vissza szakadozott a tesztam. nagy nehezen osszetapasztottam,feltekertem.meg a hutoben pihen.
en rontottam el valamit? vagy masnak is van hasonlo tapasztalata

illetve...hogy tudjatok olyan szepen beledolgozni a kakaot mert nekem az se sikerult...foltos lett :( pedig gyurtam rendesen :D

-Aisling-
-Aisling- Sat, 2019-05-25 08:44

Margarint érdemes sütés előtt kivenni hűtőből és hagyni, hogy kicsit megpuhuljon.
Amikor készül a tészta, már az elején szét lehet szedni két részre a száraz anyagokat és egyik félbe szórni a vaníliás cukrok, másikba a kakaót, így szépen el lehet dolgozni.
A "fehér" felébe tehet egy kis reszelt citromhéjat, aki szereti.
Sütőben kiszáradás ellen is jó, ha kerül a tetejére egy kis lekvár (sűrűbb, hogy ne folyjon el), esetleg negyed/fél dió. :)

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Sun, 2015-10-11 18:58

Nagyoooon finom!!! :) Egyszerű, gyors, olcsó! Annyit változtattam rajta, hogy 3 vaníliás cukrot tettem bele, no de ez tényleg ízlés kérdése. Ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta.

Köszönöm szépen a receptet!

PiciMazsii
Barby / PiciMazsii Mon, 2014-01-20 09:45

Hétvégén én is elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy nem 1, hanem 2 csomag vaníliás cukrot, valamint 1,5 ek kakaóport tettem bele, így kicsit intenzívebb íze lett. :)
Nagyon finom, azt hiszem, nem utoljára készítettem el! :)
Köszi a receptet!

Dytkeee
Dytkeee Tue, 2013-12-10 18:53

El van írva a liszt mennyisége:).....(0.5 evőkanál liszt).

kovizsuzsanna
kovizsuzsanna Sun, 2013-06-02 10:46

gyermekeim most segítettek és kértek ők is tésztát hogy had csináljanak kekszet most épp pihen a tészta de mindjárt szelem az övéké tök cuki kicsi kekszek lesznek :-D amúgy imádják még apának is nagy kedvence :-D köszi Kiki

mimor
mimor Sun, 2012-12-02 18:49

Szia,

sokadjára megcsináltam ismét...isteni:-) Köszi a receptet! Mimor

vanicskoildiko
vanicskoildiko Sun, 2012-09-30 10:49

Imádom ezt a sütit! Elég kezdő vagyok sütögetés terén, de ezt még én is könnyedén megcsinálom :D :)) A reggeli kávém mellé szoktam eszegetni... most, hogy ne legyen olyan unalmas, nem csináltam barna lapot, hanem csak világosat. A tésztát kettévágtam, megszórtam darabolt dióval meg csokidarabkával, jól belenyomkodtam, aztán rátettem a másik fél tésztát, azt is jól rányomtam. A dupla tészta tetejét is megszórtam ezekkel, és így tekertem fel...
Az eredményt itt láthatjátok:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/10609_42175938515...

Nagyon, nagyon finom lett, még talán puhább is, mint eredetiben :)))

balintmonika
balintmonika Tue, 2012-08-14 10:36

Az én konyhámból egy kissé keményen került ki e süti.Számomra ez a kitűnő tea mellé.Ez azonban csak az én véleményem.Berzengóciai kis családomnak nagyon ízlett,csakúgy mint a betoppanó vendégeknek is.Köszi.

Mumy76
Mumy76 Mon, 2012-07-16 08:51

Sokszor megsutottem, olcso, kiados nassolnivalo, erdemes dupla adaggal kesziteni ha masnapra is akarunk megmenteni belole " puhulni" :)

Koszontem !

kleróz
kleróz Sun, 2012-06-24 10:59

Az én tésztám egész éjjel hűsölt a hűtőben.Ma reggel sütöttem meg,nagyon finom lett :)

Dytkeee
Dytkeee Sun, 2012-04-15 10:06

Tegnap két tekercs kekszet csináltam az egyiket délután a másikat ma reggel sütöttem meg. Nem tartott sokáig....:) a fiam és a férjem már reggelire kivégezték:) A kakaós tésztába kevertem összetört csokit a megmaradt húsvéti nyúlból és tojásból...Isteni lett.

Dytkeee
Dytkeee Sat, 2012-04-14 08:41

Ma fogom másodszor elkészíteni ezt a sütit. Nálunk nagy sikert aratott úgyhogy ma dupla adag lesz. Én megolvasztottam a margarint úgyhogy nagyon jó kis tésztát kaptam. Kicsit könnyen szakadt de könnyebben formázható volt. Köszi.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-04-12 19:54

Én is megsütöttem már párszor és az a tapasztalatom amit Kiki is írt, hogy nagyon be kell tartania a sütés idejét. Ha véletlenül tovább marad a sütőben valóban kemény lesz és nem is puhul meg.
Tehát FIGYELNI az órát!
Egyébként nagyon finom süti. Köszi.
Marcsi

Elisa
Elisa Thu, 2012-04-12 14:52

Köszönöm a receptet,megsütöttem ,már másodjára is ,mert nagyon ízlik a családnak.:)A lányom a suliba is szereti vinni.:) :D

nojcica
nojcica Tue, 2012-01-31 12:14

Nagyon finom ez a keksz, sokszor csinálom, de azzal mindig szenvedek hogy a két különböző színű tésztalap nem igazán ragad össze... Erre valami ötlet?

klaser47
klaser47 Mon, 2012-02-06 22:20

A világos lapot mikor kisorjuk megkenjuk tojásfehérjével,majd ráhelyezzüuk a kakaós lapot és őssze-tekerjük. Pihentetés után felszeleteljük és sütőlapra rakva megsütjük . Én így csinálom és mindig sikerül nem válik szét. Jó sütogetést.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2012-01-31 12:16

Szia! Nem lehet, hogy nagyon lisztes a 2. lap alja? Próbáld meg fordítva , nem a lisztes felével rátenni. Üdv Kiki

F.Bogica
F.Bogica Sat, 2011-12-17 19:30

Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok ebben a süti sütés dologban :) A főzésben sok a siker élmény.. na de a sütik... de rendületlenül próbálkozom! Azt szeretném kérdezni hogy nekem sokkal több liszt kellet hozzá hogy összeálljon, lehet az a baj hogy kristály cukrot használtam? Egyébként egész jó lett :) Sikernek könyvelem el...

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2011-12-18 08:38

Szia! Inkább az lehetett a gond, hogy sokáig gyúrogattad a tésztát és a kezed melegétől nagyon megpuhult a vaj. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem és minden hozzávalóból pont annyi kellett hozzá amennyit a recept ír. További sikeres próbálkozást! Szia Kiki

Zsani1500
Zsani1500 Sun, 2011-12-04 20:49

egy egész napig elállhat a nyers tészta a hűtőben feltekerve?

Zsani1500
Zsani1500 Mon, 2011-12-05 23:35

köszönöm, csak azért bátorkodtam megkérdezni, mert nem vagyok teljesen tisztában a vajas tészta fizikai és kémiai jellemzőivel :). egyébként már kész és hatalmas siker! köszönöm a receptet!

ingyombingyom
ingyombingyom Mon, 2011-06-06 22:05

Hello!

Ez volt nálunk a Nagymama süteménye, a gyerekek mindig ezt kapták!
A mamám úgy csinálta, hogy kicsit vékonyabbra készítette és kettesével baracklekvárral összeragasztotta. Igy pl. biztos nem száraz és finom a lekvártól. Nálunk igy nagyon nagy sikere volt mindig!
Köszi, én is fogok sütni, eszembejuttatad!!!

kecsandi
kecsandi / kecsandi Fri, 2011-05-13 14:12

Én picivel kevesebb cukrot tettem bele, inkább több van.cukrot, illetve mikor kivettem még olyan volt, mintha nyers lett volna, de a második tepsi tovább sült, barnább lett és szárazabb!

kecsandi
kecsandi / kecsandi Fri, 2011-05-13 13:48

Az a helyzet, hogy most sütöttem meg, mert este vendégeink jönnek. Két tepsi lett, az egyik nagy részét már egyedül megettem, a férjem még meg sem kóstolta, de azt hiszem jobb ha elkezdem a következő adagot sütni...

gabrysia
gabrysia / gabrysia Tue, 2011-04-26 15:56

Megcsináltam. Szép lett, de nagyon kemény. Egy pár nap után a maradék valamelyest megpuhult, de összességében nem értem, hogy miért nem sikerült. A két tészta sem ragadt össze megfelelően. Meg tennék bele kicsivel több cukrot. Na mindegy, megették, ez a lényeg.

Adroca
Adroca Tue, 2011-03-22 10:29

Én is megsütöttem!
Nagyon finom lett és nagy sikere volt! :)

memoir
memoir / memoir Tue, 2011-03-15 12:38

Köszi, megcsináltam, végül 1 órát pihentettem, nem volt vele nehéz így dolgozni. Gyönyörű lett. Ízre nem nagy szám, de lehet, hogy én sajnáltam belőle a cukrot.

memoir
memoir / memoir Tue, 2011-03-15 10:28

mi történik akkor, ha nem pihentetem 2 órát, csak mondjuk 20 percet? köszi :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2011-03-15 10:55

Szia! Nehéz lesz vele dolgozni, mert még puha, nem lehet szépen felszeletelni. Komolyabb gond nincse vele. kiki

gabrysia
gabrysia / gabrysia Sun, 2011-03-06 17:05

Sziasztok! Nagyon köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, nekem nagyon ízlik. Remélem a többieknek is fog.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-24 18:29

Sziia Kiki!!
Hány kell sütni... meert tudom h közepes hőfok van odaírva.. de 180 fokon is jó lesz??
Előre is köszönöm.. várom válaszodat !!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2011-03-06 19:18

Szia! jó lesz, most jött elő nekem is ez a keksz 180 fokos sütőből. Csak rövidebb ideig kell sütni. szia kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 12:29

Sziasztok!

Karácsonyra mi is megsütöttük ezt a sütit, de valami nem stimmel vele (még mindig nem fogyott el), ugyanis iszonyatosan kemény lett, egész egyszerűen nem lehet beleharapni és elrágni, mert kitörik a fogunk benne! Azt hittük, hogy majd idővel megpuhul, dobozban tároltuk, de semmi az égadta világon nem történt vele! A recept szerinti mennyiségeket használtuk, a leírás alapján jártunk el, de már összedolgozni is iszonyat erő kellett hozzá....Nem tudom, más nem tapasztalt hasonlókat, kíváncsi lennék?! Van valakinek ötlete, hogy nálunk miért nem úgy sikerült, ahogy kellett volna? Köszi Mindenkinek!

1057
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek